Menu

.      

Eesti parim müügiartikkel on naine

Eesti naiste osa majanduse kasvatamisel eraldi kokku ei arvutata, ent välisel vaatlusel ja mitmete seletuste põhjal on Eesti riigi parim müügiartikkel Eesti naine. Sellest rääkides võiks alustada kas või Eesti esimesest naisest, Evelin Ilvesest, kes on varjutanud oma mehe, president Toomas Hendrik Ilvese ja on suutnud laiahaardeliste projektidega elu Eestis edasi viia rohkem kui tema abikaasa oma paari Twitteri-säutsuga.


Naised aitavad Eestit mitte ainult kodus, vaid ka välismaal. Ehe näide on Kairi von Wolff, kes elas kümmekond aastat Saksamaal, võttis seal mehe ja tuli nüüd koos perega tagasi Eestisse, tuues endaga kaasa 3,6 miljonit eurot. Pealtnäha võib summa olla tühine, ent teisest küljest võimaldab see raha Võru linnal taas elama hakata. Seni ägas linn suure laenukoormuse all ja suutis toime tulla vaid kõige hädavajalikumate investeeringutega. Sellised tegevused nagu linnatänavate uuendamine või valgustuse vahetus oleks jäänud vaid suureks unistuseks. Võru linnal puudus võimekus osaleda omaosalusega isegi Euroopa Liidu abiprojektides. Kui arvestada omaosaluse määraks kümme protsenti, võimaldab soojafirma müügist saadud raha osaleda projektides kogumahuga 36 miljonit eurot ehk vanas rahas 562 miljonit krooni.


Pool miljardit krooni võimaldab Võru linna muuta üheks atraktiivsemaks elukeskkonnaks terves Eestis. Selleks polegi palju vaja: piisab, kui teed ja tänavad korda teha ning varustada majad kaasaegsete vee- ja soojatrassidega. Internet, mis ühendab tänapäeval kõiki asulaid välismaailmaga, on Võru linnas juba olemas. Kui lisada sellele hea ühendus nii Venemaaga, mis liitus äsja maailma kaubandusorganisatsiooni WTOga, kui Lätiga, on Võrul kõik eeldused areneda oluliseks ühenduslüliks Ida ja Lääne vahel, mis on olnud eestlaste roll ning põhiline trump aastatuhandete vältel. Selline elukeskkond muudab omakorda lihtsamaks välismaalt tagasituleku neil eesti naistel, kes on viimase paarikümne aastaga mujale õppima või tööle läinud. Nagu elu näitab, tullakse tagasi ühes suure rahaga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD