Menu

.      

Romuralli on Hauka laada lahutamatuks osaks

Ilusaks värviliseks võõbatud Ladad enne romuralli avapauku. Foto: BIRGIT PETTAISÕIDUAUTODE VÕISTLUS • Laadapealinnas Antslas aset leidnud Hauka laada raames peeti esimese laadapäeva õhtul Antsla lauluväljakul iga-aastane traditsiooniline romutamise tippüritus, Hauka laada ametlik romuralli, mis sai alguse kell 17.30.


Romuralli kujutab endast kahe või enama sõiduauto võistlust, mille eesmärk on vigastada vastase autosid rammimise teel, muutes need liikumisvõimetuks. Võidab võistleja, kelle auto on viimasena võimeline liikuma omal jõul.


Romuralli on täies hoos.  Foto: BIRGIT PETTAIEsimeseks võidusõiduks paigutati autod areenile vastavalt kohtunike antud skeemile. Võistlussõit kestis umbes kümme minutit, mille järel anti kümme pluss üks minutit aega autode korrastamiseks.


Romurallil osales 11 autot – kõik olid Ladad. „Juba mitmeid aastaid nii, et osaleda võivad ainult „väikesed autod”, s.t autod registrimassiga maksimaalselt 1300 kg. Volgadega ei tohi enam ammu osaleda,” räägib Surm, kes korraldas tänavu romurallit 14. korda, „enne seda oli romuralli vähemalt üks kord toimunud, võib-olla ka rohkem,” teab ta veel rääkida.


Kümme pluss üks minutit, mil oli aega autosid korrastada. Foto: BIRGIT PETTAIOsavõtjaid oli kokku tulnud nii Tallinnast, Elvast, Vastseliinast, Tartust kui ka Antslast. Romurallil võidutsesid Elva mehed, kelle autod veel areenil viimastena omal jõul liikuda suutsid. Võistluse võitis Elva mees Andres võistkonnast Andu, teise koha saavutas Raido võistkonnast Ksauto ja kolmandale kohale jäi pealinnamees Tanel Svilberg võistkonnast Prill.


Autode korrastamise ajal toimus rahvale oksjon, mille käigus müüdi maha näiteks Elvast pärit osaleja Miki foto ja mitmeid autode küljest romutamise käigus kukkunud varuosasid.


Umbes kella 21 paiku, kui autod olid puruks sõidetud ja võitjad selgunud, astus Antsla laululaval üles 2011. aasta „Eesti otsib superstaari” võitja Liis Lemsalu, kes oli juba varem Antslasse kohale tulnud ja viimased paar tundi põnevusega lava ees toimunud romurallit jälginud. Hiljem jõudis kohale ka Koit Toome. Mõlemalt artistilt oli võimalik pärast esinemist ka autogrammi küsida ja soovi korral pilti teha. Viimaks astus üles otse „Peipsi rockilt” kohale põrutanud bänd Jetpack Stanley. Pärast seda kestis pidu veel poole ööni.

Sadade inimeste pilgud olid naelutatud lava ees toimuvale romurallile. Foto: BIRGIT PETTAI
Tänavu pidi romuralli konkureerima samal ajal Antsla spordistaadionil esinenud maailmakuulsa Boney Miga, „kuid jälle näitas praktika, et romutamine on see õige asi, mida laadalised hea meelega vaatama tulevad. Hauka laat ja romuralli – need käivad ikka käsikäes,” on Surm täiesti kindel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD