Menu

.      

Aigar Leok võttis Soomest MM-sarja etapivõidu

Enduro MM-turniiril võidukas Aigar Leok pühapäeval Soomes Heinolas pjedestaali kõrgeimal astmel koos 11-kuuse poja Lucasega, vasakul teiseks tulnud prantslane Christophe Nambotin ja paremal kolmas mees, rootslane Joakim Ljunggren. Foto: AIVAR LEOKVÕIT • Leokite motodünastia 27aastane esindaja Aigar Leok tegi ajalugu nädalavahetusel Soomes, kus võitis nii enda kui kogu Eesti motomaailma seni parima saavutusena enduro MM-sarja etapi.
„Oli selline tunne, et nägin seda kõike unes,” ütles pühapäeval Soomes Heinolas poja sõitudele kaasa elanud Aivar Leok, „öösel tulin laevaga tagasi ja hommikul ärgates tundus see kõik nagu unenägu.”
Aivar Leok rääkis, et poja saavutuse taga on kahe aasta pikkune töö. „Krossis me selliseid tulemusi kui enduros teha ei suuda,” lisas ta.

Aigari vend Martin on tulnud sel aastal enduros nii Eesti, Läti kui Balti riikide meistriks ja sõitnud end Euroopa juunioride meistrivõistlustel hõbedale.

Seni pole võitu tulnud

Aigar pidi mõned aastad tagasi vigastuse tõttu krossi pooleli jätma, ent Itaalia tehas TM pakkus, et hakka endurot sõitma. Võrreldes krossiga meenutab enduro rohkem autorallit, kus teede asemel toimuvad kiiruskatsed metsades.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD