Menu

.      

Sõmerpalu valla mees: „Mind koheldi piiril kui peni!”

Sõmerpalu valla mees Tiit Saar pärast vahejuhtumit piiril Võrumaa Teataja toimetuses sama sinimustvalge mütsi ja käepaelaga, mis tal olid peas ning käe peal 20. augustil Eesti piiri ületades. Foto: Võrumaa TeatajaHALB KOGEMUS • Sõmerpalu valla mees Tiit Saar jutustab jahmatava loo sellest, kuidas ta käis taasiseseisvumispäeval, 20. augustil seoses rahakoti ja dokumentide vargusega Petseri politseijaoskonnas tunnistusi andmas ning kuidas teda tagasi tulles koheldi Eesti piiril nagu koera.

Kogu lugu sai alguse 15. augusti õhtupoolikul kella 15.30 ajal, kui Sõmerpalu vallas Linnamäel elav Tiit Saar (62) oli oma autoga tagasiteel Pihkvast hambaarsti juurest, kui võttis Irboskast peale hääletaja, kes oli soovinud sõita Petserisse. Teel tegi Saar peatuse ühe järve ääres asunud parklas, kus too hääletaja läks autost välja ja ütles, et autol on kumm tühi. Kui Saar autost väljus, tegi hääletaja, kes paistis muidu ontlik noormees, auto esiukse uuesti lahti, võttis kindalaekast rahakoti ja dokumendid, mille Saar oli sinna pannud, ning pistis üle põllu jooksu. Südameoperatsiooni läbi teinud Tiit Saar noorele mehele järgi ei jõudnud ja kukkus vilja sisse käpuli maha. Talle jäi osaks vaid vaadata, kuidas tema raha ja dokumendid üle kilomeetri laiuse põllu tundmatu mustades dressides noormehe käes ära kadusid. Rahakoti vahel olid pass, sõiduauto tehniline pass, juhiluba, pangakaardid ning viis eurot ja 400 rubla (ligi kümme eurot).

Tiit Saar helistas sealtsamast järve äärest politseisse ja üllatuseks oli viie minuti jooksul eri suundadest kohal kaks erariietes kriminaalpolitsei uurijat, kes näitasid pilti ühest noormehest, keda juba mitu päeva taga otsitavat. Saar tundis pildil ära noormehe, kes oli dokumendid pihta pannud. Uurijad palusid minna Petserisse politseijaoskonda ja seal oodata.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD