Menu

.      

Vanavanemate päev Kandles oli vägev

VTAUSTUSPIDU • Pühapäeval tähistati Kandles vanavanemate päeva. Selle peakorraldaja oli Võru pensionäride päevakeskus eesotsas juhataja Astrid Hurdaga.

„Septembrikuu teisel pühapäeval tähistatakse Eestis üleriigiliselt vanavanemate päeva. Päeva eesmärk on tänada ning avaldada austust vanavanematele laste ja lastelaste kasvatamise, jagatud hoole ning armastuse eest. Tähtpäev aitab lastel saada teadlikumaks sellest, millist tugevust, teadmisi ja elutarkust vanavanemad pakkuda suudavad, ning tihendab eri põlvkondade vahelist suhtlemist. Tähtpäev võimaldab avalikult näidata vanavanemate tähtsust eelkõige perekonna, aga ka ühiskonna jaoks tervikuna.

Võru pensionäride päevakeskus koostöös Võru linnavalitsusega ja Võru vallaga korraldaski 9. septembril Kandles vanavanemate päeva, kus esinesid tänukontserdiga Võru linna ja valla lasteaedade lapsed ning külalisesinejana oli kohal Kristjan Lible. Peolistel oli võimalik osa võtta ka mitmest koostegevusest, mis muutsid päeva rõõmsaks ja meeldejäävaks. Loomulikult ei puudunud peolt ka memmede head koogid,” rääkis Astrid Hurt.

Üritus oli heategevuslik, toetades päevakeskuses vanaemade ja vanaisade huvitegevusi sügistalvisel ajal. Vanavanemate päev oli samapalju ka laste ja lastelaste päev – võimalus koos olla, argisest teistsugune ning eriline.

Esinejaid võeti soojalt vastu

Kandle kontserdisaal oli puupüsti rahvast täis ja inimesi jätkus ka rõdule, kus peo alguseks samuti vaba kohta enam ei olnud. Vanavanemate päeva kontsert algas kell 13. Sellel kontserdil oli pisikestelt ja märksa suurematelt esinejatelt näha ja kuulda palju huvitavat. Lasteaedadest käisid kordamööda laval Võru Sõleke ja Okasroosike ning Puiga Siilikese lasteaed. Esinesid kolm tantsurühma hoogsate tantsudega Katariina tantsutrupist. Puiga lasteaia kasvatajad-õpetajad esitasid laulu „Kui lapsena lustiga luhal”, millele laulsid ka saalisolijad kaasa. See oli väga-väga liigutav!

Laulud vaheldusid tantsudega ja tegevust laval jätkus päris pikaks ajaks.

Päris lõpus esines Kadi Kronberg Kristjan Liblena kuulsast ja armsast Oskar Lutsu raamatust „Kevade”. Ta ajas lastega juttu ning pidas ikka ja jälle vajalikuks meelde tuletada, kui tähtis on teiste laste ja inimeste vastu hea olla. Kadi Kronberg on Pikakannu kooli näiteringi kauaaegne juhendaja.

Ka väljaspool kontserdisaali jätkus tegevust

Eks söömine ole ka üks tegevus ja just sellega lapsed end pärast esinemist kosutasidki. Kandle fuajee aiapoolsel terrassil pakkusid naiskodukaitsjad soovijaile pannkooke moosiga ja fuajee näitusesaali poolses osas oli tervelt 14 erinevat sorti kooke-saiu saadaval. Neil oli minekut.
Kui esinemised esinetud ja kõhud täis, tegi iga laps, ema, isa, vanavanem endale kauni sügislilledest kimbu. Lilli ja muid kimbuks sobivaid materjale oli väga palju. Üllatas, kui asjalikult lapsed omale kimbuks õisi, lehti, marju ja muid kõrrelisi valisid.

„Oli erakordselt meeldiv päev, sest hingega asja juures olijaid oli palju. Päevakeskuse ringides osalejad aitasid kaasa absoluutselt kõiges. Kes tõi oma aiast kauneid sügislilli, kes küpsetas maitsvaid kooke, kes tõi pannkookidele moosi, kes aitasid lihtsalt üritust läbi viia … Eriline tänu kuulub klubi Hõbedane Juus presidendile Ere Kunglale ja loomulikult kõigile, kes aitasid,” ütles Astrid Hurt. „Tänusõnad teile, Võru linnavalitsus, Võru vallavalitsus ja Võru Kannel! Veel toetasid vanavanemate päeva AS Lapi Metall, Nopri talumeierei, naiskodukaitse, Võrumaa pensionäride ühing, Lõunaleht, Võrumaa Teataja ja hasartmängumaksu nõukogu.”

Astrid Hurda sõnul alustatakse ringide tööd uue hooga juba oktoobris. „Meil on samad ringid, mis kevadel, kuid tahame hakata õppima ka pillimängu,” sõnas Hurt.

Riigikogu kuulutas vanavanemate päeva välja 2010. aastal. Tõeliselt ja tõsiselt sündis see päev Võrumaal läinud pühapäeval ja üle 300 osavõtja on hea märk tulevikuks. Märk, et sellist päeva on meile, vanavanematele ja lastele vaja.{jcomments off}

PILDIGALERII

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD