Menu

.      

Vanglast vabanenud Jaan Mitrauskis: „Mõrvasüüdistus keeras elu pahupidi.”

Vanglast vabanenud Jaan Mitrauskis andmas intervjuud Võrumaa Teataja ajakirjanikule Võru lokaalis Õlle 17.  Foto: Võrumaa TeatajaVABAKS SAANU • Võrumaa Teataja kajastas möödunud aasta algul niinimetatud Linda tänava mõrva asjaolusid, kus kohtu alla oli antud kaks meest: Jaan Mitrauskis ja Vjatšeslav Timofejev. Nüüdseks on asjad palju muutunud: esialgu 11 aastaks vangi mõistetud süüalune, nelja lapse isa Jaan Mitrauskis on praeguseks vanglast vabanenud ja protsessi põhitunnistaja, Võrumaa Teataja veergudelgi oma vägitegudega kiidelnud napsilembene Raivo Pintmann lahkunud manalateele.


Kõigepealt tekib küsimus, kuidas Jaan Mitrauskis, kes mõisteti esialgu jõhkras mõrvas süüdi ja 11 aastaks vangi, vähem kui aasta pärast kohtuotsuse jõustumist vanglast välja sai? Aga väljas ta on – möödunud nädalal kohtusime Jaaniga Võru lokaalis Õlle 17, kui ta oli tulnud siiakanti mõneks päevaks oma lapsi vaatama.


„Väljas on ikka parem,” kostab Jaan alustuseks pärimise peale, mis tunne siis on jälle vabaduses olla. Ta viskab pilgu maha, justkui häbenedes seda, et ta ettenähtust palju varem vabaks sai. Õigupoolest on ta vabaduses juba möödunud aasta lõpust – siis paigaldati talle jalavõru ja nüüdseks on seegi juba ära võetud. Selle ajani jõudis ta juba ära istuda aukartustäratava aja – neli aastat ja kaheksa kuud. Valdava osa sellest ajast istus ta kinni eeluurimise ajal enne esimese astme kohtuotsuse jõustumist. Meeldetuletuseks olgu öeldud, et Jaan oli see „õnnetuke”, kelle kohtuasja vaatas läbi Võru kohtumaja endine juht Vambola Olli, kes vahetult enne Jaani kohtuasja lõppu ise altkäemaksu süüdistusega kohtu alla anti. Pärast kohtunik Olli süüdimõistmist pidi asjaga otsast alustama uus kohtunik ja see venitas asja arutelu jälle edasi.

2011-03-24 - Staartunnistaja Raivo Pintmann: „Politsei jälitab mind!”

2011-02-03 - Võru jõhkra mõrva uuel arutelul oli tulipunktis intervjuu Pintmanniga

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD