Menu

.      

Antsla noorteklubi – lahe on olla noor!

Antsla kultuuri- ja spordikeskuse noorsootöötaja on  Kertu Reva. 	  Foto: MAARJA KAIV NOORTEKLUBI • 2003. aastal tulid Antsla noored kokku ja hakkasid omakeskis noorte tegevusi tegema, millest loodi seltsing Kristiina Kera eestvedamisel. 2007. aastast asus vallas tööle noorsootöötaja. Hiljem oli pooleaastane paus. 2010. aastal kandideeris Kertu Reva noorsootöötajaks. Järgmise aasta aprillis saab Kertul juba kolm aastat Antsla kultuuri- ja spordikeskuse noorsootöötaja ametist.


„Mulle soovitati seda kohta. Olen lõpetanud küll maastikuarhitektuuri eriala, kuid mulle meeldib loominguline töö väga,” ütleb Kertu ja lisab, et väljakutse oli suur. „See töö haarab palju teadmisi, aga nõustamisega me ei tegele,” nendib Kertu. Nõustamisega tegeleb Võrumaa õppenõustamiskeskus. Antsla noorteklubil on hea koostöö Antsla gümnaasiumiga, sest sihtgrupp on peamiselt sama.


Antsla noorteklubi peab registripäevikut, mis näitab, et Antsla noorteklubis käib päevas keskeltläbi 20 noort. Aktiivseid noori on seal 30 ringis. Tüdrukuid ja poisse on Antsla noorteklubis suhteliselt võrdselt. Paljud külastajad on vanusevahemikus kümme kuni 14 aastat. Olgu öeldud, et noorteklubisse võetakse kõiki, kes vanusevahemikus seitse kuni 26 aastat. Kõige väiksem vanusegrupp on 18+. Ka Kuldre kooli õpilased käivad Antsla noorteklubis, kuid ka nendel on tekkimas oma noorteklubi. Õhtuti kipub keskuses noori väga vähe olema ja selle põhjuseks on bussiliiklus. Liikmeskonna süsteemi kui sellist neil ei ole.

20 PÄEVA ENIMLOETUD