Menu

.      

Võru linn andis omavalitsusliidus ohjad käest

Omavalitsusliidust väljaastumise küsimuses olid volikogus vastakuti volikogu liikme Anneli Oti (vasakul) ja volikogu esimehe Erki Saarmani (seisab parempoolsel fotol) arvamused. Saarmani kõrval istub volikogu aseesimees Tõnu Anton.   Foto: Võrumaa TeatajaVÄLJAASTUMINE • Võru linnavolikogu kinnitas teisipäevasel erakorralisel koosolekul Võru linna otsuse astuda välja Võrumaa Omavalitsuste Liidust. Varem on Võru linn kaks korda liidust välja astunud.

Võru volikogu otsustas omavalitsusliidust väljaastumise 11 poolt- ja nelja vastuhäälega. Otsus jõustub kohe, aga Võru linn maksab käesoleva aasta eest oma liikmemaksu, 21 160 eurot ära. Järgmisest aastast läheb liikmemaksu raha Võru folkloorifestivali ja muude kultuuriürituste toetuseks.

Võru linnavolikogu esimees Erki Saarman ütles, et tema ise algatas selle otsuse eelnõu ja valmistas selle volikogus hääletamiseks ette. Erakorraline koosolek polnud seotud liidust väljaastumise otsusega, aga Saarman otsustas erakorralist koosolekut kasutada selle otsuse tegemiseks. Erakorraline koosolek oli seotud vajadusega valida Võru linna esindajad läbirääkimiste komisjoni, mis hakkab pidama järgmise aasta palgaläbirääkimisi Võru koolide õpetajate esindajatega. Nädal tagasi toimunud volikoguistungil ei olnud komisjoniliikmete määramine päevakorral, kuna linnavalitsus ei jõudnud vastavat eelnõud õigel ajal ette valmistada.

Otsus tekitas volikogu tulise arutelu võimuliidu ja vastaste vahel, mis läks isegi nii kaugele, et volikogu aseesimees Tõnu Anton soovitas Toomas Pauril minna tagasi sinna, kus ta elab – Tartusse.

20 PÄEVA ENIMLOETUD