Menu

.      

Võhandus seatakse laudaelu robotite järgi

Võhandu POÜ tegevjuht Toomas Pihu rääkis meile lühidalt robotlaudast ja teda kuulas ka väike tütar Hanna, kelle oli isa töö juurde kaasa võtnud. Homme avatakse pidulikult Võhandu robotlaut. Kevadel on plaanis ka lautade ümbrus kenaks teha, siis võib laudarahvas kas või kalessiga tööle sõita.   Foto: JOOSEP AADERROBOTLAUT • Üle õige mitme aja jõudsime me Võhandu põllumajanduse osaühistusse ja põhjust selleks on kuhjaga. Võhandus valmis uus lüpsirobotitega laut. Teadupärast oli Võrumaal seni vaid kaks robotit – need paigaldati mullu 19. detsembril ja asuvad Ruusmäel osaühingu Loyde laudas. Sealsed lehmad on uue lüpsmisviisiga juba harjunud. Nüüd aga avab uue lüpsirobotitega lauda siis Võhandu. Sedapuhku on Võhandu laudas neli OÜ DeLaval tüüpi robotit pluss laudaseadmed samalt firmalt. Ehitasid OÜ Mapri ehitajad. Võhandu mehed on tegijatega rahul ja nii ongi homme, 31. oktoobril see päev, kui uus laut pidulikult avatakse. Loomi hakatakse lauta viima novembris.

Uue moodsa lauda ehitamiseks saadi raha PRIAst ja pangast ning lisaks kulus selleks veel oma ettevõtte raha. Laut läks maksma 1,76 miljonit eurot.

Majandis puhuvad uued tuuled

Võhandu põllumajanduse osaühingu kohta võib öelda, et majandis puhuvad uued tuuled, sest seal on pisut üle aasta uus juhtkond ja, muide, sildidki maja välisuksel ütlevad midagi.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD