Menu

.      

Adrenalin Arena täitus vaheajal noorte motospordihuvilistega

Noored motohuvilised said laagris olles teha nii üldfüüsilist trenni kui ka teadmisi liikluseeskirjast.      Foto: REET LULLAMOTOLAAGER • 22.–25. oktoobril toimus Adrenalin Arenal laste motolaager, et arendada noortesporti. Adrenalin Arena korraldas koos hinnatud treeneri Avo Leokiga noortele spordisõpradele koolivaheajal õpetliku treeninglaagri. Laagris toimusid üldfüüsilised ja motokrossi treeningud, lisaks sellele esmaabi koolitus ning liikluseeskirjade tutvustus.


„Kahjuks on motosport Eestis jäänud tagaplaanile, selliseid laagreid Eestis ei toimu,” ütleb Reet Lulla ja lisab, et seepärast otsustati korraldada üks õpetlik laager noortele motohuvilistele. Tegemist on esimese laagriga. Kohapeal ööbiti ja ka vanemad said seal ööbida. Toitlustajaks oli Varese külalistemaja.


Üsna kindlasti tahetakse selline laager korraldada ka kevadvaheajal ja kes teab – ehk toimub midagi ka talvevaheajal. „Tagasiside on hea ja soovi on avaldatud,” tõdeb Reet Lulla ning lisab, et lastele meeldib Adrenalin Arena, seal on sobiv rada ja pole ilmastikufaktoreid. Adrenalin Arena rada on hästi sõbralik ja turvaline.


Avo Leok tegi iga päev lastele mototreeningut. Tutvuti liikluseeskirjadega, milles oli teemasid nagu mina jalakäijana, jalgratturina, mootorsõidukiga, grupiga liikluses. Tehti koostööd ka Võru politseiga. Ühtlasi tutvuti esmaabiga – saadi teada, mida teha õnnetuse korral, kuidas anda esmaabi, kellele teatada, kuidas seda teha ja milleks turvavarustus. Laagri viimasel päeval toimus personaalvestlus treener Avo Leokiga.


Paljudel lastel oli laagris kaasas ka ema ja isa. „Motosport on koguperesport. Seitsmeaastased ei hakka ise rehve vahetama,” räägib Lulla. Lisaks sellele, et laagris olid lapsed kõikjalt Eestist, oli seal ka osalejaid nii Venemaalt kui Soomestki. Kokku oli 25 last, nende seas ka üks 16aastane tüdruk. „Kõige noorem on meil kuueaastane. Ta on väga vahva poiss, kes teeb peaaegu kõik asjad ise, näiteks suudab ta oma mitmekümnekilose ratta püsti ajada, paneb endale varustuse selga ja on alati nõus kõike õpitut teistele ette näitama,” sõnab Reet Lulla.


Suhtlesin ka lastega – küsisin, kuidas neile seal meeldib ja miks nad laagris on. Kõiki lapsi küll tabada ei õnnestunud, aga paljud ütlesid, et neile meeldib see laager väga ja selliseid võiks kindlasti veel olla. Üks lapsevanem ütles, et pani oma lapse laagrisse, kuna seal õpetavad maailmatasemel mehed nende võsukesi. Kõik huvilised on sellist võimalust oodanud. Lastele meeldis aga eriti just rada ja Avo Leoki trenn.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD