Menu

.      

Võru kalapood tõusis tuhast

Võru kalapoe peremees Peeter Komissarov ja tema remondist tulnud külmutusauto mineval pühapäeval Lindora laadal.  Foto: Võrumaa TeatajaPOOD JÄLLE TÖÖS • Võru kalapood, mis sai aasta aega tagasi tulekahjus tugevasti räsida, on nüüd tänu kindlustuse välja makstud hüvitisele taas endisel kujul avatud.

„Tänu IF kindlustusele said seadmed ja siseviimistlus taastatud,” rääkis kaupluse peremees Peeter Komissarov, „tules hävinud külmkambrid on taastatud.”

Nüüd on poes taas müügil külmutatud kala nagu varemgi. Lisaks värske ja jahutatud kala. Praegu on küll valikus vaid järvekala nagu ahven, latikas, haug ja koha. Räime tänavuse sooja sügise tõttu seni veel ei püütud, aga viimastel päevadel on hakanud ka räim liikuma.

Pärast põlengut on kaupluse ruumi veidi ringi tehtud. Sügavkülma kirstude asemel on nüüd poenurgas kõikvõimalikud punutised ja muu käsitöö.

Lisaks hoonetele sai taastatud külmutusauto, millega Komissarov käis maakonnas kalaringe tegemas. Nüüd on autole joonistatud kelmikas silt „Kalad, kalakesed”. Auto alustab maakonnaringe alates 6. novembrist.


Võru kalapood süttis salapärasel kombel möödunud aasta jõulude ajal. Tuli sai alguse poe hoovis seisnud kaubikust, kust see liikus kõrvalolevate hoonete räästasse edasi. Kahjustada said põhiliselt poe kõrvalruumid, aga kustutusvee tõttu ka poe enda lagi. Poele tekitatud kahju oli ligi 10 000 eurot.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD