Menu

.      

Sõmerpalu motoklubi tähistas erakordselt edukat aastat

Abivalmis motosportlase tiitliga pärjatud Martin Leok oma auhinnaga. Foto: Võrumaa TeatajaMOTOMEESTE PIDU • Sõmerpalu motoklubi tähistas reedel Kandle kultuurimajas väga edukat aastat piduliku vastuvõtuga klubi toetajatele ja kaasaelajatele.


„Aasta oli nii võimas, et sõnad jäävad kurku kinni,” ütles kultuurikeskuse laval programmi juhatanud Aivar Leok. Tema väitel oli aasta läbi ajaloo Sõmerpalu motoklubile üks edukamaid. Ühtlasi juhatas Aivar sisse esimese esineja, kelleks oli võro-seto leelokoor Helmekaala ühes lauluga Sõmerpalu motokrossist. Laulus said ära mainitud nii Avo Leok kui „hüva rajameister”, Aivar Leok, kes „Uma hinge pannu sponsoride leidmisesse”, viimase abikaasa Merike, kes „juusk raja veeren ja kõõgel hoit silma pääl”.

Elutöö auhinna saanud legendaarne krossihuviline Vello Saarman (esiplaanil), tema taga tuleb lavalt alla Mati Heinsar. Foto: Võrumaa Teataja
Programmi edasist käiku juhtis lavalt Margus Kiiver, kes kutsus lavale Sõmerpalu sovhoosi endise direktori Vello Saarmani, et talle anda üle elutöö auhind. Nagu rääkis Aivar Leok, oli just Saarman see mees, kes pani aluse Sõmerpalu motoklubile, kui andis meestele võimaluse suvel trenni teha ja Sõmerpalu põldudel krossi sõita. „Vello on nagu suur, tugev ja laiaõlgne vundament,” kõneles Leok. Saarman oli 18 aastat Sõmerpalu motoklubi direktor ja 30 aastat motoklubi juhatuse liige. Auhinna andis üle Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni President Mati Heinsar.


Eesti edukaim motosportlane Aigar Leok oma tsikli juures. Foto: Võrumaa TeatajaProgramm jätkus videoülevaatega klubi tänavustest saavutustest, mida kroonisid Aigar Leoki Euroopa meistritiitel ja MMi pronks enduros ning tema noorema venna Martini juunioride klassi EMi hõbe. Aigari saavutuse kohta ütles alaliidu president Mati Heinsar, et sellist saavutust pole eestlastel varasemast ajast ette näidata.


Läti Ape-Dhaabi meeskonna poolt kingitud Sõmerpalu tulevase motokeskuse makett. Foto: Võrumaa TeatajaEsimene kord Sõmerpalu motoklubi ajaloos anti reedel välja abivalmis motosportlase tiitel ja see läks Martin Leokile, kes on mitmel korral võistluse ajal raja peal kaasvõistlejaid abistanud. Ühel korral juhtus isegi nii, et ta kaotas abistamise tõttu oma liidripositsiooni ja tal tuli pärast vaeva näha, et see tagasi võita.


Helmekaala leelotajad Sõmerpalu motokrossi teemalist lugu esitamas. Foto: Võrumaa TeatajaLisaks sportlastele käisid lavalt läbi harrastajad, kes on tuntust kogunud Sõmerpalu motokrossi Säärude klassis. Nii olid laval nii Kreeka jumal kui ka tandemvõrri sõitjad. Lätist olid kohal sealse Ape-Dhaabi meeskonna liikmed, kes kinkisid motoklubile tulevase Sõmerpalu paradiisikompleksi kavandi.


Programmi lõppedes käisid lavalt läbi Eesti edukaima motosportlase Aigar Leoki sponsorid, lisaks tänas tema isa Aivar Leok Sõmerpalu motokrossi abilisi, Mati Pärnasalut, perekond Rosenberge ja perekond Paulust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD