Menu

.      

Võru linna ettevõtete nõukogude liikmed saavad kopsakat tasu

Fotomeenutus tänavuse aasta maikuust, kui toonane linnapea Kristjan Võrno põgenes ajakirjaniku küsimuste eest. Sama stiili jätkab linnavolikokku naasnud Võrno praeguseni.    Foto: Võrumaa TeatajaRAHARAISKAMINE • Võru linna sihtasutuste nõukogude liikmed saavad kopsakat tasu, mis ületab isegi suurte riigi sihtasutuste nõukogude liikmete tasu.

Olukorras, kus Võru linnas on inimeste sissetulekud ühed väiksemad kogu vabariigis, on poliitikutest linna juhid omale linna ettevõtete nõukogudes määranud 400-450 euro suurused sissetulekud. See sissetulek on mõeldud kompensatsiooniks mõned korrad kuus toimuva mõnetunnise koosistumise eest. Nii suurt palka ei saa isegi paljud linna ettevõtete endi töötajad, kes iga päev hommikust õhtuni tööl käivad. Isegi suurte riigi sihtasutuste nõukogude liikmete igakuine tasu jääb 200-300 euro kanti, rääkimata enamiku sihtasutuste nõukogudest, kus inimesed panustavad oma vaba aega ja teadmisi vabatahtlikkuse alusel, ilma mingi töötasuta. Isegi Võru linnal on kaks sihtasutust, Kreutzwaldi Keskkooli Fond ja Pensionäride Päevakeskus, mille nõukogu liikmed ei saa mingit tasu.

Kuivõrd sihtasutus on oma olemuselt kodanikuühendus nagu mittetulundusühing (MTÜ), sihtasutus või seltsing, siis eeldatakse, et selle nõukogu liikmed teevad tööd tasuta. Võru linnavolikogu liige, sihtasutuse (SA) Võru Spordikeskus nõukogu esimees Meelis Munski kasseerib aga igakuiselt nõukogu töös osalemise eest 450 eurot. Munski ütles sellist tasu kommenteerides, et ta peab oma tööaega kalliks ega ole tasuta midagi nõus tegema. See on tema väitel põhimõtte küsimus. Munski on ühtlasi ka ASi Semuehitus nõukogu esimees ja nagu ta ütles, on Semuehituse nõukogu esimehe tasu üle 1000 euro ühes kuus.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD