Menu

.      

Kose kinnistu kanti registrisse naabrite seljataga

Võru vallas koostatud ja maa-ametis registreeritud katastriüksuse plaan, kus on näha kuupäeva muutmine pliiatsiga.  Võrumaa TeatajaKURIOOSUM • Võru vallas Kosel asuva kinnistu omanik avastas juhuslikult, et tema naaberkinnistu on kantud registrisse piirinaabrite seljataga. Võru vallavalitsus ega maa-amet ei tunnista end kumbki asja eest vastutavaks.


Kose vallas suvilat omav Võru elanik Ants Kõiv, kes on end seadustega üksikasjadeni kurssi viinud seoses pikale veninud maa erastamise protsessiga, avastas mõned kuud tagasi juhuslikult, et tema naaberkinnistu on kinnistatud temalt luba küsimata. Kui Kõiv nõudis dokumendid maa-ametilt välja, selguski üllatav tõsiasi, et kümmekond aastat tagasi, 28. septembril 1999 sõlmitud piiriprotokollil puuduvad naabrite allkirjad. Samas ütleb protokoll, et naabrid võtsid piiride kättenäitamisest osa. Ants Kõiv tunnistab, et see on vale, sama on väitnud ka teised piirinaabrid.Kirepi 2 kinnistu piiriprotokoll 1999. aasta septembrist, kus on näha kinnistu nime muutmine mahatõmbamise teel ja kust puuduvad piirinaabrite allkirjad.


1998. aastal sõlmitud piiriprotokoll, kus on näha kõigi piirinaabrite allkirjad.Asja muudab veelgi huvitavamaks asjaolu, et poolteist aastat enne eespool kirjeldatud piiriprotokolli sõlmimist, 1998. aasta kevadel oli Ants Kõiv ise andnud allkirja täpselt sama kinnistu (Kirepi 2) kinnistamiseks mõeldud teisele piiriprotokollile. Selle protokolli järgi oli maataotleja tema suvilanaaber Ilme Paat. Vahetult pärast protokolli sõlmimist 1998. aasta kevadel oli kinnistu kantud registrisse. Kui Kõiv läks nüüd, mõned kuud tagasi maa-ameti esindusse seda vana protokolli välja nõudma, siis selgus, et seda polegi enam olemas.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD