Menu

.      

Talv on kohal!

Kraavi vajunud lumesahk Rõuge–Haanja teel. Foto: Võrumaa TeatajaILMAOLUD • „Topelt kohal!” kommenteeris talve kohalolekut eile Kütioru puhkekeskuse peremees Endel Talv. Ta lisas, et lume tegemine juba käib ja kuivõrd suusamäe jaoks looduslikust lumest ei piisa, siis saab mäe avada huvilistele nädala aja pärast.


Talve kohalolekut oli eile märgata nii linnas kui ka maal. Külma oli kuus-seitse kraadi ja sadas laia lund, ilmajaama lubatud vihmasajust polnud halli haisugi.

Eile ennelõunal olid Võru linna tänavad nii korralikult täis tuisanud, et autode liikumine lausa raskendatud. Näiteks Jaama tänava ja Kreutzwaldi tänava juures, raudteeülesõidu juures oli üks Läti numbrimärkidega rekka end nii teele risti keeranud, et autod mööda sõitma ei pääsenud. Teehöövlid jõudsid eile Võru tänavaid puhastama alles pärastlõunal, kui suurem sadu oli möödas.

Libedale teele seisma jäänud Läti numbrimärkidega rekka eile Kreutzwaldi ja Jaama tänava nurgal.    Foto: Võrumaa Teataja
Laias laastus sama oli olukord eile ennelõunal maakonna teedel. Sõiduteed olid täis tuisanud ja lumesahku ega sõitvaid autosid polnud märgata. Teede äärtes paistsid kummitustena ainult mõned seisma jäänud veokid, justkui oleks tegemist olnud neutronpommi plahvatusega. Rõuge ja Haanja vahelise tee ääres seisis lausa kraavi vajunud lumesahk.

20 PÄEVA ENIMLOETUD