Siinsed ubinad saavad Piiri talus magusaks mahlaks

Võrumõisa teel Piiri talu peremehe Ilmar Saare käe all toimuv õunamahla valmistamine on peredele samaväärne avatud talude päevaga. Fotod: AIGAR NAGEL

Võrumõisa teel Piiri talus toimetab üks igati õunausku pererahvas. Perepea Ilmar Saar pressib ja kuumutab koduõuele vuranud õunalaari kosutavaks mahlaks. Armastust õunte vastu kinnitab ka see, et terve pere tehnikavidinad kannavad ampsatud õuna logo.

Väärikas eas mahlasõbrad

Piiri talu peremehe Ilmar Saare sõnul on ka sel sügisel ubinatest mahla soovijad kõik puha tuttavad näod. „Enamik tulijatest on kas nägu või nime pidi mulle varasemast teada. Püsiklientide üle ei ole ma kunagi arvet pidanud, kui palju neid kokku on. Mul on tore näha, kui inimene tuleb järgmisel sügisel uuesti.”