Menu

.      

Lõuna päästekeskuse op sündmused 5.-6. aprill

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Jõgevamaa

  1. aprillil kella 11.31 ajal süttis Tabivere alevikus Aia tn järelevalveta jäetud lõkkest ligi pool hektarit kulu, mille päästjad kustutasid. Lõket põletanud elanikule selgitati lõkkepõletamise ohutusnõudeid, mille kohaselt ei tohi lõket järelevalveta jätta.
  2. aprillil kella 1.26 ajal teatati, et Põltsamaa linnas Pajusi mnt on kortermajas kuulda suitsuanduri helisignaali. Päästjad selgitasid, et ühe korteri elanik oli pannud kartulid keema ja ise magama jäänud. Päästjad ajasid mehe üles ja kõrbema läinud kartulid eemaldati pliidilt.

Tartumaa

  1. aprillil kella 20.15 ajal teatati, et Tartu vallas Tila külas Pärna alleel on maja teise korruse aknal näha üksinda tegutsevat väikelast. Päästjate saabumise ajaks ilmus korraks lapse unustanud ema välja ning võttis lapse aknalt ära.

Valgamaa

  1. aprillil kella 14.56 ajal süttis Valgas Metsa tn garaaži lammutamise keevitustöödel 0,5 ruutmeetri ulatuses garaaži lage, mille töölised enamuses ise kustutasid. Töölistele tuletati meelde, et keevitamisel tuleb täita tuletööde ohutusnõudeid.

Viljandimaa

  1. aprillil kella 11.29 ajal põletas elanik Õisu alevikus lõketes vanu kände, millest süttis omakorda pool hektarit kulu ja tuli ohustas hooneid. Päästjad kustutasid tulekahju ligi tunni ajaga (pildid manuses, autor Lõuna päästekeskus). Päästjad hoiatavad, et lõkete põletamisel tuleb tagada, et tuli ümbrusele ei leviks. Tuulise ilmaga on lõkkepõletamine keelatud.

Võrumaa

  1. aprillil põles Võru vallas Vagula külas mõnikümmend ruutmeetrit kulu, mille päästjad kustutasid.

Lõuna-Eesti pommigrupp

  1. aprillil leiti Valga linnast Riia tänaval ehitustööde käigus 2 käsigranaati F-1. Demineerijad hävitasid leiud.

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha leides ei tohi seda puudutada. Leiust tuleb minna eemale ning koheselt teavitada  numbril 112. Kõik lõhkekehad on toodetud sõjapidamise eesmärgil ning mõeldud tapmiseks, vigastuste või suurte purustuste tekitamiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD