Menu

.      

Ühe poole sajandi vanuse Võru maja lugu

  • Kirjutas Jüri Johanson

Vaade Vilja tänav 4 kortermajale, bussijaamale ja Vilja tänavale.  FOTO: Aigar Nagel

Vaade Vilja tänav 4 kortermajale, bussijaamale ja Vilja tänavale.  FOTO: Aigar Nagel


Vilja tn 4 korterelamu ehitusaasta on 1977. Ehitajaks oli Võru KEK ja korterid erastati 1990ndatel neis elanud üürnikele. Korterelamu haldamiseks moodustasime 1998. aastal korteriühistu Vilja 4. Korteriühistu neljaliikmeline juhatus korraldas elamu haldamist ja ka vajalike elamu remonditööde tegemist 22 aasta jooksul kuni 2020. a juulikuuni. Esimene suurem töö oli1980ndatel elamu seintesse silikaatkivide ja keraamiliste fassaadikivide erinevast temperatuurikahanemisest tekkinud pragude sulgemine ning otsaseinte tugevdamine klambrite ja tüüblitega. Töid juhendas juba elamu ehituse ajal Võru KEKi peainsenerina töötanud Andri Needo.

FOTO: Aigar Nagel

2002. aastal renoveerisime elamu katuse. Täies ulatuses paigaldati soojustuskiht ja sellele kautšukbituumenist elastne katusekate. Järgmised tööd olid maja keskel olnud avatud läbikäigu sulgemine ja ka kolme puidust välisukse asendamine metallustega. Paigaldasime fonolukud. Korteriomanikud asusid oma korterite puitaknaid pakettakende vastu vahetama. Kaasomandis olevad kõigi nelja trepikoja ja ka keldri puitaknad asendas plastakendega korteriühistu. Rekonstrueerisime soojasõlme. Alles neli aastat tagasi renoveerisime trepikodade seinad: parandati pritskrohvi vigastused, paigaldati karbikutesse seintele „tekkinud” sidekaablid, värviti iga trepikoda selle elanike valitud värvi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD