Menu

.      

Operatiivsündmused 28. aprill – 2. mai 2017

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

28. aprillil kella 21.39 ajal põlesid Viljandis Riia tänaval pizzabaaris toidusoojendusalusel paberid. Päästetöö juhi esialgsetel andmetel oli alus rikke tõttu iseenesest tööle hakanud. Põlengule pandi piir ja kaugemale see ei levinud

Soojade ilmadega põletatakse palju lõkkeid, kuid kahjuks ei järgita alati tuleohutusnõudeid, mille tõttu tuli levib ümbruse kuluheinale. Päästjad tuletavad meelde, et lõkkepõletamisel tuleb tagada, et tuli ümbrusele ei leviks. Selleks tuleb lõkkease piirata mittepõleva pinnasega, lõket valvata ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid. Kuni poolemeetrise läbimõõduga lõke peab olema vähemalt 8 meetri kaugusel hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest ning vähemalt 10 meetri kaugusel metsast. Üle poolemeetrise läbimõõduga lõke peab olema vähemalt 15 meetri kaugusel hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest ning vähemalt 20 meetri kaugusel metsast. Tuulise ilmaga, mil tuule kiirus ületab 5,4 meetrit sekundis, lõket teha ei tohi.

Jõgevamaa

30. aprillil kella 12.33 ajal teatati, et Põltsamaa vallas Võisiku külas põleb vana kuivatihoones midagi. Päästjad selgitasid, et hoones oli põletatud juhtmeid, kuid põletaja oli lahkunud ja juhtmedki kaasa võtnud.

30. mail kella 10.38 ajal põles Pala vallas Kadrina külas 0,5 hektarit kulu, mille päästjad materdades kustutasid.

Kella 11.38 ajal teatati, et Saare vallas Voore külas süttis lõkkest kulu. Elanikud alustasid ise kustutamist, mille Voore vabatahtlikud aitasid lõpule viia.

Põlvamaa

28.aprillil kell 15.24 teatati, et Räpina vallas Raigla külas on kobras tegevusetul seisva farmi juurde moodustunud basseini sattunud ja ei saa 5 meetri kõrguse äärega basseinist välja. Käepäraste vahenditega ehitati redel, et loom saaks ise basseinist välja ronida.

29. aprillil käisid päästjad Värska vallas Määsovitsa külas sõiduautoga juhtunud liiklusavariil, kus kõrvaldasid süttimisohu, aitasid juhi autost välja ja andsid ta üle kiirabi hoole alla.

29. mail kella 13.41 ajal põletati Valgjärve vallas Maaritsa külas lõkkes prügi, mille hulgas plastik ja vanad telerid. Päästjad kustutasid keskkonda saastava lõkke ja selgitasid elanikule, et jäätmete kõrvaldamine põletamisega on seadusevastane ning elukeskkonda rikkuv tegevus.

Kella 16.50 ajal põletas elanik Põlva vallas Rosma külas lõkkes oksi ning korraks lõket omapäi jättes süttis sellest kulu. Lõkkepõletaja suutis põlengu ise kustutada.

Tartumaa

28. aprilli käisid päästjad Puhja vallas kustutamas kolme ja Tartu vallas ühte kulupõlengut.

28. aprillil kella 16.31 ajal põles Tartus Raadi piirkonnas paarsada ruutmeetrit kulu ja pinnast, mis päästjate poolt kustutati.

Kella 21.29 ajal põletati Ülenurme vallas Räni alevikus Kassisilma tn kõrge kuluheina vahetus läheduses suurt lõket. Päästjad kustutasid ohtliku lõkke ja selgitasid elanikele tuleohutusnõudeid.

Kella 23.44 ajal põles Kambja vallas Madise külas suur järelevalveta prahihunnik, mille päästjad kustutasid.

1. mail kella 14.57 ajal süttis Puhja vallas Võllinge külas suure tuulega lõkkepõletamisest pool hektarit kulu. Päästjad kustutasid tulekahju ja selgitasid elanikele tuleohutusnõudeid ning tuletasid meelde, et lõket tohib teha ainult tuulevaikse ilma või nõrga tuulega (kuni 5,4 meetrit sekundis).

Kella 15.28 ajal süttis Haaslava vallas Metsanurga külas hooletust lõkkepõletamisest 100 ruutmeetrit kulu, mille elanik ise kustutas.

Valgama

28. aprillil kella 13.43 süttis Helme vallas Ala külas hooletust lõkkepõletamisest 2 hektarit kulu ja metsanoorendikku. Tulekahju kustutati viie kohaliku elaniku abil kella 14.20.

Kella 18.00 ajal süttis Valga linnas Oru tn hooletust lõkkepõletamisest 1500 ruutmeetrit kulu, mille päästjad kustutasid. Elanikele selgitati, et lõkke põletamisel tuleb tagada, et tuli ümbrusele ei leviks. Selleks tuleb lõkkease piirata mittepõleva pinnasega, lõket valvata ning hoida käepärast esmased kustutusvahendid.

Kella 18.34 ajal põles Karula vallas Londi külas pool hektarit kulu, mille päästjad kustutasid ja kella 21.37 ajal Taheva vallas Koikküla külas 0,7 hektari ulatuses kulu, mille elanikud enne päästjaid ise kustutasid.

1. mail kella 12.54 ajal põles Hummuli vallas Alamõisa külas 500 ruutmeetrisel alal suur oksahunnik. Päästjad kustutasid ümbrust ohustava lõkke.

Kella 19.51 ajal käisid päästjad Tõrvas Patküla külas sõiduautoga juhtunud liiklusavariil, kus andsid kannatanule esmaabi ning seejärel andsid mehe üle kiirabi hoole alla. Ühtlasi kõrvaldati süttimisoht. Hiljem vabastati tee segamatuks liikluseks.

Viljandimaa

28. aprillil kella 14.58 ajal süttis Suure-Jaani vallas Mudiste külas lõkkest lennanud sädemetest 200 ruutmeetrit kulu,  mille päästjad kustutasid.

28. aprillil kella 21.39 ajal põlesid Viljandis Riia tänaval pizzabaaris toidusoojendusalusel paberid. Päästetöö juhi esialgsetel andmetel oli alus rikke tõttu iseenesest tööle hakanud. Põlengule pandi piir ja kaugemale see ei levinud.

28. mail kella 00.16 ajal põles Viljandi vallas Karula külas prahihunnik, milles autorehvid ja ehituspraht. Keskkonda saastav lõke kustutati.

Võrumaa

29. aprillil kella 2.19 ajal käisid päästjad Võrus Jüri tn kahe sõiduautoga juhtunud liiklusavariil, kus tagasid tuleohutuse ja eemaldasid teelt purunenud detailid.

Lõuna-Eesti pommigrupp

30. aprill leidis Valgamaal Helme vallas Jõgeveste külas metsas jalutuskäigul olnud inimene 150 mm mürsu. Mürsk oli väljatulistatud ja tema sütik vigastatud. Demineerija hävitasid leiu kohapeal.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD