Menu

.      

Operatiivsündmused 8.-9. mai 2017

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

8. mail kella 12.50 ajal teatati, et Misso vallas Kaubi külas põleb kulu ning põleng levib metsa alla.

Päästjad tuletavad meelde, et lõkkepõletamisel tuleb tagada, et tuli ümbrusele ja kuluheinale ei leviks. Selleks tuleb lõkkease piirata mittepõleva pinnasega, lõket valvata ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid. Kuni poolemeetrise läbimõõduga lõke peab olema vähemalt 8 meetri kaugusel hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest ning tuleohtlikul ajal vähemalt 10 meetri kaugusel metsast. Üle poolemeetrise läbimõõduga lõke peab olema vähemalt 15 meetri kaugusel hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest ning vähemalt 20 meetri kaugusel metsast. Tuulise ilmaga, mil tuule kiirus ületab 5,4 meetrit sekundis, lõket teha ei tohi.

Jõgevamaa

9. mail kella 5.28 ajal põlesid Kasepää vallas Kasepää külas alajaama küljes juhtmed. Põleng sumbus ise, kohale kutsuti elektrikud.

Tartumaa

8. mail kell 10.43 teatati, et Tartus Mõisavahe tänaval on kortermaja korteris peetud püüton naabri rõdule põgenenud.

8. mail kell 10.43 teatati, et Tartus Mõisavahe tänaval on kortermaja korteris peetud püüton naabri rõdule põgenenud. Päästjad ronisid redeli abil rõdule, võtsid rõduääre vahele peitu pugenud mao välja, panid kotti ja andsid üle omanikule. Püüton ei ole mürgine madu ning madu oli päästjate sõnul jaheda ilma tõttu üsna uimane.

Kella 13.57 ajal põles Kambja vallas Aakaru külas kaks hektarit kulu, mille päästjad koos kohalike elanikega kustutasid. Kustutamist raskendas tugev tuul, mille tõttu põleng kiiresti levis.

Kell 17.30 põlesid Tartus Muuseumi tee piirkonnas 10 ruutmeetrisel alale ladustatud vanarehvid ja paarkümmend ruutmeetrit kulu.

Kella 20.54 ajal kärssas Tartus Ringteel asuvas kiirsöögikohas laelambi juhtme isolatsioon. Vool lülitati välja ja suuremat põlengut ei tekkinud.

Kella 22.44 ajal süttis Elvas J. Kärneri tn leegiga põlema tänavavalgustuse latern ning selle alla kukkunud plastosad süütasid ka veidi muru, mille päästjad materdades kustutasid. Juhtunust teavitati elektrikke Elva heakorratelefoni kaudu.

Võrumaa

8. mail kella 12.50 ajal teatati, et Misso vallas Kaubi külas põleb kulu ning põleng levib metsa alla. Päästjad kustutasid lõpuks kolmele hektarile metsaalusele levinud tulekahju kella 14.43. Tulekahju sai alguse hooletust lõkkepõletamisest. Elanikule selgitati ohutusnõudeid.

 Lõuna-Eesti pommigrupp

8. mail oli pommigrupil kolm väljakutset.

Kell 11.52 tuli väljakutse Valgamaale Hummuli valda Alamõisa külla, kus põlluharimise käigus oli leitud saksa päritolu 150 mm mürsk. Mürsku ei olnud võimalik transportida ja see hävitati kohapeal.

Kell 12.42 said demineerijad teate Jõgeva maakonnast Pala vallast Assikvere külast, kus kodanik oli avastanud, et keegi oli heinamaalt üles kaevanud erinevaid lõhkekehi ja need vedelema jätnud. Demineerijad tuvastasid kaks 150 mm saksa päritolu mürsku, ühe 122 mm vene päritolu mürsu ja ühe 45 mm vene päritolu mürsu. Lõhkekehad transporditi Kukemetsa karjääri ja hävitati.

Kell 17.23 teatati, et Valga maakonnas Sangaste vallas Pringi külas leiti metsast on lõhkekeha. Tegemist oli 105 mm mürsu tühja kestaga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD