Menu

.      

Lõuna päästekeskuse operatiivsündmused 2.-5. juuni 2017

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

4. juunil leiti põllutööde käigus Valgamaal Karula vallas üks 82 mm miinipilduja miin, mille demineerijad hävitasid.

Jõgevamaa

  1. juunil käisid päästjad Põltsamaa vallas Nõmavere külas ning likvideerisid süttimisohu teelt välja sõitnud sõiduautol.
  2. juunil kell 11.46 teatati häirekeskusele kulupõlengust Jõgeva vallas Kurista külas. Teataja sõnul oli tulejoone pikkus umbes kümme meetrit ja lähedal nii majad kui ka metsanoorendik. Päästjad kustutasid umbes 0,4 hektari suuruse põlengu kell 12.11.

Põlvamaa

  1. juunil kell 20.35 teatati häirekeskusele, et Põlvas Uuel tänaval oli haigla lifti kinni kaks inimest. Päästjad tegid liftiuksed lahti ja mehed pääsesid välja.
  2. juunil kell 15.03 teatati häirekeskusele järelevalveta lõkkest Põlvas Vabriku tänaval. Teataja sõnul oli oht, et tuli levib tuulega edasi. Päästjad likvideerisid lõkkest alguse saanud ning kulu(20x20 meetrit) süüdanud põlengu kell 15.13.
  3. juunil kell 1.21 sai häirekeskus teate, et Kanepis A. Weizenbergi tänaval on elumajas katki läinud pudel tundmatu vedelikuga. Päästjad selgitasid välja, et tegemist oli petrooliumiga.
  4. juunil kell 14.31 teatati häirekeskusele tulekahjust Põlvas Aasa tänaval. Teataja sõnul põles korteris elektripliit. Sündmuskohal selgus, et inimesed ise olid pulberkustutiga tulekahjule piiri peale saanud. Päästjad kontrollisid põlengukoha üle, midagi ohtlikku ei avastatud. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada elektrijuhtmetest. 
  5. juunil kell 15.58 sai häirekeskus teate maastiku põlengust Valgjärve vallas Sulaoja külas. Päästjate saabudes põles põllul kuluhein, tulejoon oli umbes 50 meetrit pikk. Päästjad kustutasid ilmselt elektriliinidest alguse saanud põlengu kell 16.33. 

Tartumaa

  1. juunil kell 21.40 teatati häirekeskusele, et Tartu vallas Lombi külas on hoone katusel hädas kurepoeg. Päästjad aitasid linnu katuselt alla ja temaga tegeles edasi helistaja. 
  2. juunil kell 19.39 sai häirekeskus teate kulupõlengust Tartu vallas Tila külas Raadiraja tänaval. Päästjad kustutasid umbes viie ruutmeetri ulatuses põlenud kulu ning prahti.
  3. juunil kell 14.42 teatati häirekeskusele tulekahjust Tartus Rahu tänaval. Teataja sõnul töötas kortermaja korteris suitsuandur ning korter on suitsu täis. Päästjate saabudes selgus, et korteris oli pliidil kõrbenud toit. Korteris viibinud naine anti tervise kontrolliks üle kiirabile, ruumid tuulutati.
  4. juunil kell 13.12 sai häirekeskus teate tulekahjust Tartus Taara puiesteel. Helistaja sõnul oli varjendi läheduses näha suitsu. Päästjad tegid sündmuskohal selgeks, et varjendi ukse taga põles praht. Tulekahju kustutai ning suitsusukelduslüli kontrollis üle ka ruumid, kedagi ei leitud.  
  5. juunil kell 18.37 teatati häirekeskusele lõkkest Tartus Pargi tänaval. Teataja sõnul tehti maja hoovis lõket, lähedal puumajad ja -kuurid. Päästjad selgitasid lõkketegijale, et Tartus on linnas lõkke tegemine keelatud. Lõke kustutati.
  6. juunil kella 18.33 ajal leiti Tartu maakonnas Meeksi vallas Mehikoormas Peipsi järvest 51-aastase mehe surnukeha. Mees toodi veest välja ning püüti elustada, kuid kahjuks see ei aidanud enam. Surma põhjuste väljaselgitamiseks suunati surnukeha kohtuarstlikule lahangule.
  7. juunil kell 17.05 sai häirekeskus teate tulekahjust Tartus Lääne tänaval. Päästjad kustutasid põleva kulu ning prahi.
  8. juunil kell 14 teatati häirekeskusele põlengust Nõo vallas Nõgioru külas. Teataja sõnul põles elektriliinide alune pinnas ning tuld olid võtnud ka elektripostid. Päästjad materdasid tule surnuks.
  9. juunil kell 13.36 teatati häirekeskusele, et Tartus Rahu tänaval töötab kortermaja korteris suitsuandur ning koridoris oli tunda kärsahaisu. Helistaja teadmisel võib sees olla ka vanem naine. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et korteris oli unustatud toit pliidile. Samal ajal vaatas korteri perenaine kõrvaltoas kõrvaklappidega televiisorit. 

Valgamaa

  1. juunil kell 11.34 teatati häirekeskusele pinnase põlengust Puka vallas Purtsi külas. Teataja sõnul põles alajaama ümbruses kulu. Päästjad likvideerisid põlengu, kui piirkonnas oli elekter välja lülitatud.
  2. juunil kell 21.37 teatati häirekeskusele tulekahjust Valgas Riia tänaval. Teataja sõnul tuli mahajäetud hoonest näha suitsu. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et hoonesse oli tehtud lõke. Põleng kustutati.
  3. juunil kell 16.58 kutsuti päästjad appi liiklusõnnetusele Taheva valda Lepa külla. Teataja sõnul oli auto sõitnud teelt välja ning jäänud pidama soisele pinnasele. Sündmuskohal selgus, et sõiduk oli umbes kümne meetri kaugusel teest ning umbes poole meetri sügavusel vees. Päästjad lähenesid sõidukile pinnaltpääste varustusega ja sõidukijuht toimetati tagasi kindlale pinnasele. Sõiduki aitas teele tagasi naabertalu peremees traktoriga. Keegi õnnetuses viga ei saanud. 
  4. juunil kell 15.02 teatati häirekeskusele tulekahjust Valgas Kuperjanovi tänaval. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et mahajäetud hoones põles praht. Tulekahju kustutati kell 15.24.
  5. juunil kell 14.50 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Hummuli vallas Jeti külas. Päästjad likvideerisid liiklusõnnetusse sattunud sõidukil süttimisohu ning piirasid kütuse lekke.
  6. juunil kell 19.23 teatati häirekeskusele elumaja tulekahjust Tõlliste vallas Tsirguliinas Sauna tänaval. Teataja sõnul tuli elumajast suitsu. Sündmuskohal selgus, et korteris oli põlenud ahju ees olev vaip. Tulekahju kustutati.
  7. juunil kell 17.35 sai häirekeskus teate tulekahjust Valgas Saviaugu tänaval. Teataja sõnul põles karjääris mahajäetud maja. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et hoone varemetes põles ehituspraht. Tulekahju kustutati kell 18.44. 

Viljandimaa

  1. juunil kell 20.23 teatati häirekeskusele sõiduki tulekahjust Tarvastu vallas Maltsa külas. Päästjate saabudes oli sõiduk hävinenud, tuli oli levinud maastikule. Tulekahju kustutati kell 22.19.
  2. juunil kell 21.24 käisid päästjad abis liiklusõnnetusel Viljandis Tallinna tänaval. Liiklusõnnetuses osalenud sõidukil eemaldati süttimisoht.
  3. juunil kell 12.26 teatati häirekeskusele tahmapõlengust Karksi vallas Karksi-Nuias Pärnu maanteel. Päästjad kustutasid põlengu korstnas soolaga. 

Võrumaa

Lõuna-Eesti pommigrupp

  1. juunil leiti põllutööde käigus Valgamaal Karula vallas üks 82 mm miinipilduja miin, mille demineerijad hävitasid.

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha leides ei tohi seda puudutada. Leiust tuleb minna eemale ning koheselt teavitada  numbril 112. Kõik lõhkekehad on toodetud sõjapidamise eesmärgil ning mõeldud tapmiseks, vigastuste või suurte purustuste tekitamiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD