Menu

.      

Lõuna päästekeskus 22.-26. juuni

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

23. juunil kella 18.45 ajal süttis Jõgeval Jaama tn tuleohutusnõudeid eiravast grillimisest maja juurde ladustatud puitmaterjali hunnik.

Jõgevamaa

23. juunil kella 18.45 ajal süttis Jõgeval Jaama tn tuleohutusnõudeid eiravast grillimisest maja juurde ladustatud puitmaterjali hunnik. Omanik summutas leeke pulberkustuti ja aiavoolikuga. Päästjad kustutasid puiduhunniku, grilli ja ka lõkke, mis asus hoonest 4 meetri kaugusel (pilt manuses). Tuleohutusnõuete kohaselt peab alla meetrise läbimõõduga lõke asuma hoonest vähemalt 8 meetri kaugusel. Üle ühemeetrise läbimõõduga lõke peab olema hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest aga vähemalt 15 meetri kaugusel. Grillseade, milles ise puidust sütt põletatakse, peab asuma põlevmaterjalidest vähemalt 5 meetri kaugusel või nii kaugel, et välistada tulekahju tekkimine.

23. juunil käisid päästjad Puurmani vallas Pikknurme külas ajakirjandusväljaandeid vedanud veokiga juhtunud liiklusavariil. Päästjad tagasid lekkiva paagiga auto tuleohutuse. Katkisest paagist diisli ümberpumpamine ja avariilise auto ära vedamise korraldamine jäi omaniku ülesandeks.

Põlvamaa

23. juunil kella 19.49 ajal põles Räpina vallas Mägiotsa külas vana lagunenud laudahoone, mille päästjad kella 21.10 kustutasid. Tõenäoliselt süttis tulekahju järelevalveta jäetud lõkkest.

23. juunil kella 00.29 ajal süttis Mikitamäe vallas Karisilla külas suitsusauna kerise alune põrandatala. Päästjad avasid tulekahju kustutamiseks poolteist ruutmeetrit põrandat.

Tartumaa

24. juunil kell 00.35 põles Tartus Mõisavahe tn ehitusplatsil lauahunnik, mille päästjad kustutasid.

Kella 14.18 ajal põles Konguta vallas Mälgi külas alajaama ümbruses 30 rm alal kulu ja rämps.

Kella 17.56 ajal käisid päästjad Nõo vallas Enno külas kustutamas majale liiga lähedale tehtud lõket. Tuleohutusnõuete kohaselt peab alla meetrise läbimõõduga lõke asuma hoonest vähemalt 8 meetri kaugusel. Üle ühemeetrise läbimõõduga lõke peab olema hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest aga vähemalt 15 meetri kaugusel. Grillseade, milles ise puidust sütt põletatakse, peab asuma põlevmaterjalidest vähemalt 5 meetri kaugusel või nii kaugel, et välistada tulekahju tekkimine.

25. juunil kella 13.20 ajal põles Rannu vallas Vehendi külas 30 ruutmeetrit metsaalust okasrisu ja pinnast.

Valgamaa

25. juunil kella 6.44 ajal käisid päästjad Hummuli vallas Soe külas kustutamas järelevalveta lõket, kus põles plastmassist asju ja olmejäätmeid.

Viljandimaa

23. juunil kella 20.27 ajal põles Viljandis Savi tn elektriliinide all puu. Põleng kustutati ja juhtunust teavitati elektrikke.

23. juunil kella 23.13 ajal põles Karksi vallas Univere külas mahajäetud majas prügi. Päästjad kustutasid tulekahju kella 00.12.

23. juunil kell 14.44 teatati, et Viljandis Heina tn piirkonnas läks joobes meesterahvas Paala järve ujuma ning pole välja tulnud. Päästjad tõid kaldast 30-40 meetri kaugusel vees ulpiva 32 aastase mehe kella 14.55 ajal kaldale ning andsid ta üle kiirabi hoole alla, kes kannatanut elustas ning haiglasse viis. Päästjad hoiatavad, et joobes ujuma minek ja enda võimete ülehindamine on eluohtlik! Joobes inimene sageli ise ohte ei taju ning sellises olukorras peaksid kaaslased tema vette minekut takistama.

23. juunil kella 2.04 ajal põles Viljandis Kenade tn settekaevu valatud ja süüdatud kütus. Päästjad summutasid põlengu vahuga ning tähistasid varisemisohtlikuks muutunud kaevu ohulindiga.

Võrumaa

24. juunil kella 14.25 ajal põles Antsla vallas Kollino külas sõiduauto Volvo kapotialune, mille päästjad kustutasid.

Lõuna-Eesti pommigrupp
25. juunil

Valgamaal Helme vallas Karjatnurme külas leiti 2 käsigranaati EHG -39, mis hävitati sündmuskohal.

Võrumaal Antsla vallas Kaika külas leiti 76 mm kildfugassmürsk, mis oli väljatulistatud ja ei kannatanud transportimist. Leid hävitati sündmuskohal.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD