Menu

.      

Eesti päästjad on valitsuses pettunud

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Eesti päästeala töötajad on pettunud valitsuse otsuses mitte tõsta päästjate palku, mis ala ametiühingu hinnangul võib kaasa tuua töölt lahkumiste laine.

Päästjad tunnevad end petetuna. "Kuigi päästjatele on korduvalt lubatud, et peatselt saab nende töö vääriliselt tasustatud, teatas peaminister Jüri Ratas 29.05.2019. aastal Riigikogus, et päästjate palku ei ole võimalik tõsta," seisis Eesti päästeala töötajate ametiühingu neljapäevases avalduses.

"Seda hoolimata varem antud – ja koalitsioonileppessegi jõudnud! - lubadusest tõsta päästja palk Eesti keskmise tasemele .... Valitsuse otsus on nullimas kogu päästjate nõndanimetatud enneolematult suurt palgatõusu ning võib kaasa tuua uue töölt lahkumiste laine," märkis ühing, lisades, et Eesti rahvale tähendab see paratamatult turvalisuse langust, mille lõpptulemust on täna raske ennustada.

Ametiühing on seisukohal, et lubadused on täitmiseks. "Päästjad oma lubadusi täidavad: me töötame pühendunult ja südamega, mille tõestuseks on päästeameti ülikõrge usaldusreiting. Lähtudes eeltoodust ootavad päästjad  võimuesindajatelt otsustavat tegutsemist ja olukorrale selge lahenduse pakkumist. Vajadusel alustatakse aktsioonidega päästjate palgatõusu toetuseks," hoiatati.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD