Menu

.      

Põlvamaal suri pärast lahusti joomist kaks meest

  • Kirjutas BNS

Põlvamaal Verioras suri pühapäeval ja ööl vastu esmaspäeva kaks meest, kes eelnevalt olid suuremas seltskonnas koos alkoholi ja tööstuslikku lahustit tarvitanud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pühapäeval sai politsei teate, et Veriora alevikus korteris on 46-aastase mehe vägivallatundemärkideta surnukeha. Kagu politseijaoskonna vanemkomissar Raino Sau ütles, et esialgsetel andmetel tarvitas seltskond mehi ühiselt alkoholi, kui hiljem kõigi enesetunne järsult halvenes ning üks neist korteris suri.

"Kiirabi viis seejärel haiglasse korteris viibinud neli meest, kellest üks paraku täna öösel haiglas samuti suri. Kahe haiglaravil oleva mehe seisund on väga raske ja ühe mehe seisund teistest pisut parem," rääkis ta.

Sau sõnul selgitati ekspertiisis välja, et kahe mehe surm ja kolme haiglas oleva mehe terviseprobleemid on tingitud tööstusliku lahusti tarvitamisest, mida kasutatakse näiteks lakkide, liimide ja muu viimistluse eemaldamiseks. "Tegu on ohtliku kemikaaliga, mille alla neelamine sõltuvalt kogusest võib päädida tõsiste terviserikete või ka surmaga," märkis Sau.

Kriminaalmenetluses selgitatakse edasi, kas alkoholi kõrval oli selle ohtliku kemikaali tarvitamine meeste enda teadlik valik või mitte.

Politsei alustas üksikasjade selgitamiseks menetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. "Korter on põhjalikult üle kontrollitud, info kogumine ja analüüs jätkub, samuti on käimas erinevad ekspertiisid selgitamaks, mida mehed tarvitasid," rääkis vanemkomissar.

20 PÄEVA ENIMLOETUD