Menu

.      

Tartu Kodukotus algatas korjanduse seeniormeestele

Malle Salk on Kodukotust juhatanud tosin aastat, Aime Kalpus infotöötajana on siin olnud 16 aastat  ja Kalev Jahnson meesteklubi  eesotsas kümmekond aastat.  Foto: VÕRUMAA TEATAJA• Võru pensionäride ühendus kümme, Tartu 25 aastat •

PENSIONÄRID • Mugav ja ohutu teema on, et naised ei ole meestega võrdsed ja mis kõik sinna juurde. Tegelikult saabub võrdsus siis, kui rinnavähibussi kõrval on eesnäärmebuss ja kui teadlastel lubatakse avalikustada antibeebipillid meestele ja kui julgetakse välja öelda, et kloori joodavad lastele sisse emad, lapsi raputavad emad …

Lõuna-Eesti vahvaimate vanaisade tunnustamise käigus eespool toodud mõtted avalikuks tulidki, ja seegi, et Tartu pensionäride ühendus Kodukotus eesotsas Malle Salgaga viis idee toetada eakaid mehi annetuskeskkonda „Ma armastan aidata”.

Tartu Kodukotuse tegevus teeb kadedaks. Aasta alguse seisuga oli neil 901 liiget. Heites pilgu nende Staadioni tänava fuajees olevale teadetetahvlile, on selge, mis selles majas toimub. Ja toimub väga palju.

Aga miks tekkis mõte algatada korjandus meestele?

Tartu pensionäride ühenduse Kodukotus juhataja Malle Salk:„Meeste elujõust ja särast silmis sõltub, kuidas naised ennast tunnevad ja eluga hakkama saavad.”

Tartu Kodukotuses on üle veerandsaja huviringi ja kui ring kasvab väga suureks, siis sünnib klubi. Kodukotuses on kaks klubi: võimlemis- ja meesteklubi.

Meesteklubi president Kalev Jahnson kiidab võrulast Helkiv Labbit, kelle pentankeriklubiga on neil toimunud palju võistlusi. Tartu meesteklubil on ligemale sada liiget ja  koostöö 12 sõprusklubiga. Klubis on ka mehi Valgast ja Elvast. Ka Võrumaa meestel tasuks mõelda klubiga liitumisest, sest meil ju sellises plaanis meesteklubi polegi. Õnneks on Võrus meeste saunaklubi Viktor Puolakaineni juhtimisel.

Tartu pensionäride ühendus Kodukotus tähistas 19. septembril 25. tegutsemise sünnipäeva. Võru pensionäridel saab täna täis kümme tegevusaastat. Palju õnne!

Seeniormehi saab toetada, minnes keskkonda www.armastanaidata.ee ja siis otsida üles aken „Toeta eakate meeste aktiivset ja tervislikku eluviisi”.

{fcomment}


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD