Menu

.      

Mesimees Mario Kalvetil oli rekordiline meeaasta – üle 20 tonni mett

Mario Kalvet eile hommikul oma Heibri külas asuvate mesilaste juures. 	Foto: ANDREI JAVNAŠANLAUREAAT • Homme pärastlõunal tunnustatakse Kandles Võrumaa tublimaid ettevõtjaid (vt 6. oktoobri ajalehte). Teiste seas pälvis tunnustuse Mario Kalveti juhitav OÜ Kalvet Capital kui Võrumaa edukas mikroettevõtja 2015.

Eile Pärlijõest sadakond meetril eemal elaval Mario Kalvetil külas käies oli raske nõustuda, et tegu on mikroettevõtjaga, sest tänavu kogus Mario Kalvet oma 360 mesitarust üle 20 tonni mett.

„Tänavu kogutud meesaak on kõigi aegade suurim,” ütles Mario Kalvet, kes selgitab, et on mesinik olnud tegelikult ainult viimased kuus aastat. Kõik, mis oli varem, oli hobimesindus.

Küsimusele, et millest ja millal tekkis huvi mesilindudega tegelemise vastu, vastas Mario Kalvet naabri majapidamise poole viidates, et naabertalus aeda parandades leidis ta juhuslikult ühe mesitaru ja otsustas selle naabrimehe käest ära osta. Naabrimees ei olnud nõus müüma ja soovitas veel aeda ehitada ning andis tasuks mesitaru.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD