Menu

.      

Piusa piirivalvekordonis peeti sarikapidu

Sarikapärja tõi umbes 15 meetri kõrguselt alla Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm.  Foto: ANDREI JAVNAŠAN SARIKAPIDU • Reedel peeti Võmmorski külas Meremäe vallas Piusa piirivalvekordoni uue hoone sarikapidu, millega tähistati maja maksimumkõrguse saavutamist.

„See on üle pika aja maja, millele sai korralikult sarikapärja panna, sest enamikus ehitatakse lamekatusega maju ja siis on sarikapeo pidamine keeruline,” ütles sarikapeo sissejuhatuseks ASi Riigi Kinnisvara ehitusosakonna juhataja Igor Gerasenko ja tänas ehitajat.

Nordeconi (varem Eesti Ehitus) juhatuse liige Erki Suurorg avaldas tunnustust töö tellijatele, sest kõik laabub plaanikohaselt.

„Kui koostöö kõigi osapooltega nii ladusalt edasi läheb, siis saab maja valmis isegi enne tähtaega, mis on järgmise aasta kevadel,” ütles Erki Suurorg.

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juhataja Tamar Tamm rõõmustas, et maja kordonihoone enne tähtaega valmib.

Umbes 15 meetri kõrgusel asuva pärja tõi kell 14.15 alla piirivalvebüroo juhataja Tamar Tamm. Ehitajad said suure pudeli külmarohtu. Õues udutas jahedat vihma.

Kolmekorruselise peahoone ja abihoonete suurus kokku on enam kui 2500 ruutmeetrit. Hoonestu arhitekt on Magnar Meinart, ehitusprojekti on koostanud AS Amhold. Tegu on olulise investeeringuga Eesti-Vene piirijoonel, mis on suunatud turvalisuse parandamiseks Euroopa Liidu ja NATO välispiiril. Piusa kordonist saab muuhulgas oluline baas ka piirivalve eriüksuse jaoks.

Uue piirivalvekordoni rajamine läheb kokku maksma ligikaudu 4,6 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustegevusega alustati käesoleva aasta märtsis ning tööd on kavas lõpetada 2016. aasta kevadel.

Sarikapeol kostitatakse ehitajaid, et rahvapärimuse kohaselt tagada seeläbi hoonele hea õnn ja luua head suhted majavaimuga.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD