Menu

.      

Liisa Pakosta: „Inimesed tahavad tööl käia, aga nad ei saa tööl käia.”

Liisa Pakosta laupäeval Kandle kohviku ees.            Foto: KADI ANNOMKÜLASKÄIK • Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta veetis Võrumaal kaks töist päeva. Selle aja sisustasid näiteks Võru gümnaasiumi õpilaste nõustamine ning nende küsimustele vastamine ning Võru Tarbijate Ühistu Maksimarketile „Siia saab” märgi andmine, mis kinnitab, et kaubanduskeskus arvestab puuetega inimeste vajadustega.

Kahepäevane visiit lõppes laupäeval kultuurimaja Kannel kohvikus, kus toimus nõustamine võrdse kohtlemise teemal. Pakosta ei tahaks oma sõnul nimetada neid päevi õnnestunuteks, sest päevakorda tuli palju valusaid probleeme. „Küll aga saab aja kohta öelda kasulik, sest inimestelt on saadud palju informatsiooni juhtumite kohta, mille lahendamine on meie pädevuses ning millega saab edasi tegeleda, abiks olla.”

Gümnaasiumis õppivad noored saavad ainult ise end aidata

Võru gümnaasiumis kerkisid esile probleemid, mis puudutasid ennekõike noormeeste kõrget koolist väljalangemise protsenti ja tütarlaste raskendatud läbilöömist tööturul.

 


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD