Menu

.      

Auhinnavõit läks seekord Rõugesse

54 aastat koos elanud Heino ja Laidi kodudiivanil.   Foto: AIGAR NAGELLOOSIVÕITJA • Oleme auhindade jagamisega täies hoos. Sel nädalal naeratas loosiõnn Rõuge kanti Laidi Pajumetsale, kes elab koos abikaasa Heinoga.

Heinoga on abielus oldud juba 54 aastat. Paar leidis teineteist koolis. Võib öelda, et nad on kogu aeg ninapidi koos olnud, sest koos käidi koolis, elati ühes külas ja oldi lapsepõlves koguni naabrid.

Lehetellijad on Laidi Heinoga 1961. aastast alates, mis on väga pikk aeg. „Muidu oleme lehte ikka ise tellinud, aga seekord käis tütar tellimas,” räägib Laidi. Paistab, et tütre õnnelik käsi mängis võidu juures olulist rolli.

Enne pensionile jäämist töötas Heino autobaasis ja majandis autojuhina ning Laidi pidas kudujaametit. Neil on kaks last: poeg ja tütar, viimane töötab lähedal Rõuge koolis.

„Rõuge on ilus ja vahva koht. Meil on väga tubli vallavanem, kogu aeg ehitatakse ja tehakse midagi, väga vahva,” seletab Heino rõõmsalt.

Paar ootab jõule, sest siis tuleb terve pere kokku. „Toome metsast kuuse. Kuusk on meil alati olnud,” tutvustavad Heino ja Laidi oma traditsioone. Talvel ollakse rohkem kodused, aga suvel ootab muru niitmist ja pisike aiamaa hooldamist. Kunagi peeti ka lehmi, keda oli kokku neli, aga nüüd pole enam ühtegi looma, sest ega jaksakski rohkem nendega tegeleda.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD