Menu

.      

Rõuge avatud noortekeskus ja Võru noortekeskus asusid Võrumaal teoks tegema mittetöötavate ja -õppivate noorte tugiprogrammi

Rõuge-Haanja piirkonna võrgustiku arutelu 26. novembril Rõuges.        Foto: MERLE TANILSOOTUGIKAVA • Riigikontrolli tänavune aruanne tõi välja, et Eestis on 34 000 15-29aastast noort, kes ei õpi ega tööta. Need numbrid on murettekitavad, sisaldades näiteks noori, kes on välismaal seiklemas, lastega kodused või töö- ja hariduselust vaimu- või liikumispuude tõttu kõrvale jäänud. Suur hulk on nende seas ka neid pikaajalisi töötuid või koolist välja langenuid, kes ei ole saanud õigel ajal vajalikku tuge, et oma elutee leida. Selline noorte potentsiaali raiskamine on kahtlemata terav ühiskondlik probleem.

Rõuge ja Võru noortekeskus alustasid oktoobrist koostöös Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendusega (Eesti ANK) spetsiaalse tugiprogrammi elluviimist, mille eesmärk on just nende noorte tagasitoomine kogukonna- ja ühiskonnaellu. Tgevuskava keskendub noorte ülesleidmisele ja motiveerimisele otsiva noorsootöö ning kohaliku tasandi võrgustiku sekkumise kaudu, et suunata nad teadmisi ja oskusi omandama või tööturule sisenema.

{fcomment}

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD