Menu

.      

Varstulased on perearstikeskuse jätkamise poolt kogunud 226 allkirja

Varstu pereõde Anne Erik oma kabinetis. Vasakul paistab avar protseduuride tuba, mis võimaldab abivajajale täisteenust pakkuda. Kokku on keskusel kasutada viis korralikult remonditud ruumi. Foto: ANDREI JAVNAŠANTERVIS • Eile keskpäeval rääkisid varstulased nagu ühest suust, et perearstikeskuse likvideerimine teeb väga murelikuks. Perearstikeskuse jätkamise poolt oli eile keskpäevaks allkirja andnud 226 inimest ning küllap on tänaseks see arv veelgi suurem. Kõige enam hämmastab kohalikke, et terviseamet ei pea perearstikeskuse jätkamist korralikult remonditud avarates ruumides jätkusuutlikuks!?

„Kas elule Varstus tuleb tervikuna kriips peale tõmmata?” küsisid varstulased siinkirjutajalt. „Kas see on riigipoolne jõulukink Varstu inimestele?”

Varstu peatänava ääres asuv perearstikeskuse maja on korralikult remonditud nii väljast kui ka seest. Pereõde Anne Erik on siin töötanud 25 aastat. Ta on kõiki abivajajaid tundes tõeliselt mures, sest Varstu liitmine Mõniste perearsti nimistuga ei ole probleemile õige lahendus. Terviseametil tuleks olukorda rohkem analüüsida. Pealinnas on kerge liita ja lahutada kohalikke olusid ja inimesi teadmata. Kus on Kagu-Eestist valitud riigikogulased?

„Olen perearstina töötatud veerandsaja aasta jooksul kokku puutunud kümne arstiga. Praegune perearst-resident käib siia Väimelast ja väga harva. Võru asemel on ta otsustanud end täiendada Väimelast umbes 250 kilomeetri kaugusel Tõstamaal. Praegu olevat arst aga haige,” rääkis eile pereõde Anne Erik Võrumaa Teatajale.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD