Menu

.      

Sädeinimene Evi Zirk: „Tähtis on inimesele võimalus anda!”

 Evi Zirk: „Klaasiahi teeb imet, iga asi on kordumatu.”  Foto: ANDREI JAVNAŠANSÄDEINIMENE • Evi Zirk oli paarkümmend aastat tagasi külaliikumise Kodukant Võrumaa alguse juures ning on oma kodukandi külades eestvedajaks ka praegu. Nooruslik Evi Zirk on väga liikuv inimene. Kui teda ei ole Vaabinas, siis on ta Uue-Antslas, ja kui teda sealgi pole, on ta kindlasti kuskil mujal oma kandi asju ajamas.

Kohtusime Evi Zirgiga Vaabina raamatukogus, mis kolis teise kohta kümme aastat tagasi.

„Varem oli raamatukogu lähedal asuva kaupluse teisel korrusel. Kui Urvaste vallavanem Kurmet Müürsepp raamatukokku tuli ja nägi, et ruumides on miinuskraadid, siis hakkasid asjad liikuma. Kümme aastat tagasi kolisime kortermajja,” meenutab üle 20 aasta raamatukogus töötanud Evi Zirk, kes kogub materjali Vaabina küla kroonika jaoks.

Evi Zirk on lähemal ja kaugemal tuntud kõrgel tasemel korraldatud kodukandipäevade kaudu. Esimene kodukandipäev oli Vaabinas kaarhallis 2004. aastal. Tööpingid ja seadmed olid varjatud lillede ja kaskedega ning õhkkond oli väga soe. Teine kodukandipäev oli seotud Vaabina raamatukogu 100. aastapäevaga, kolmas toimus vana, mitukümmend aastat tühjana seisnud koolimaja juures.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD