Menu

.      

Varstu perearstikeskuse ooteruum oli eile murelikke inimesi täis

Uuno Kolts ütles, et rahva mure pani teda tegutsema, asja pooleli ta ei jäta. Foto: VÕRUMAA TEATAJAMURE • Eile hommikul oli Varstu perearstikeskuse ooteruum murelikke inimesi täis, sest keskuse sulgemine tuli varstulastele nagu välk selgest taevast. Need inimesed, kes terviseaametile juba 9. detsembril kirja saatsid, polnud pärast automaatvastust mingit selgitust saanud. Varstulaste kirjas on pakutud ka kompromissi perearstikeskuse osalise säilitamisena.

Kokkutulnute seas oli ka neid, kes ise terviseametisse helistasid ja kurja suhtlemise osaliseks said, sest Varstus on teistmoodi kui mujal. Kui teistmoodi, siis miks mitte teha uutmoodi, mis säilitaks keskuse? Varstu perearstikeskuse nimistus on küll alla tuhande inimese, kuid need kõik on inimesed, keda tunneb praegune pereõde, keda tunnevad inimesed.

„Praegu piisab telefonikõnest, et ravimit saada, sest pereõde teab ja tunneb. Kuid Mõnistesse minek on haigele inimesele võimatu, sest tuleb isegi mitu korda ümber istuda,” ütles eile varstulane Uuno Kolts. „Ma hakkasin juhuslikult asja eest vedama, sest inimesed on mures.”


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD