Menu

.      

Meisterkorstnapühkija Aigar Kuus: „Igal perel peaks olema oma usalduskorstnapühkija nagu perearstki!”

Meisterkorstnapühkija Aigar Kuus ütles Palometsas pliidi alla tuld tehes, et puu peab kuiv olema ning küttekollet ei tohi üle kütta ega järelevalveta jätta.  Foto: ANDREI JAVNAŠANPAKANE • Kui paar nädalat tagasi oli kümme kraadi sooja, siis täna-homme võib olla kolmkümmend külmakraadi.

Võrumaa ainuke meisterkorstnapühkija (tase 5) Aigar Kuus ja väga kogenud autoasjatundja Meelis Juul Svenaist leidsid mahti, jagamaks Võrumaa Teataja lugejaile soovitusi, kuidas külmalaine üle elada.

Toasoojast

„Ahju tuleb kütta kaks korda, mis tähendab, et sooja kodu, ohutuse ja küttekollete säilimise nimel tasub hommikul varem üles tulla ja ahi enne päevatoimetusi ära kütta. Siis on mõnus pärast tööpäeva koju tulla ja taas tuli ahju-pliidi alla teha. Nii talitades pole öösel ka liiga palav magada,” soovitab Aigar Kuus, kes ise ärkab hommikul tavaliselt kella kuue paiku.

Veel soovitab Aigar Kuus pööningule ronida ja korsten ning selle ümbrus üle vaadata ning korstnaümbrus prahist puhtaks teha. Korstna pööninguosa võiks suvel näiteks silikaatvärviga valgeks võõbata.

20 PÄEVA ENIMLOETUD