Menu

.      

Varstulased tahavad riigikogulastelt perearsti kohta nõu küsida

Vaade perearstikeskusele ja apteegile 7. jaanuaril.  Foto: ANDREI JAVNAŠANARSTIABI • Varstu perearstikeskuse aknal on lakooniline sulgemisteade. Apteek on avatud. Lasteaia Sipelgas 41 last teevad lõunauinakut. Kaupluse juures on autosid ja inimesi. Härmas ja lumised puud-põõsad. Talveidüll 300 elanikuga alevikus, millele lisaks on veel 19 küla.

Varstulased tahavad jätkuvalt endale perearsti. Proviisor Lagle Tikk käib Varstu apteeki tööle Harglast ja on seda teinud juba peaaegu kakskümmend aastat. Varstulased heietavadki mõtteid, et ka perearst võiks Mõnistest mõnel päeval nädalas Varstus inimesi vastu võtta!? Selle kohta nad riigikogulastelt nõu küsida tahavadki, et mis oleks lahendus sellises olukorras?

Üks varstulanna ütles, et valis Priit Sibula riigikokku ja tahaks nüüd teada, mis sellises olukorras ette võtta?

Proviisor Lagle Tikk teab öelda, et osa inimesi kaugematest küladest veel ei teagi, et Varstu perearstikeskus suletud on. Külmaga ei saa autotki käima. Tõbisena ei saa bussipeatusse, ümberistumistest rääkimata.

On vanureid, kes juba mitu korda arsti otsinud, kuid mälu on kehv ja nii tullakse taas ja taas …

Varstulanna Helle Raam on optimistlik ja arvab, et küll lahendus ikka tuleb.

„Juhtusin täna apteegis olema, kui tuli üks 86aastane vanahärra. Meil on hea vastutulelik apteeker, helistas Mõnistesse perearstile ja mõne minuti jooksul oli digiretsept kohal ja taadil ravim käes,” rääkis Helle Raam ja lisas, et väga hea mulje jäi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD