Menu

.      

Mõniste: saagu Võrumaale üks omavalitsus

Hääletamisel oli volikogu üksmeelne: kõik seitse kohal olnud volikogu liiget toetas ühise Võrumaa omavalitsuse loomist.		 Foto: ANDREI JAVNAŠANHALDUSREFORM • Mõniste vallavolikogu otsustas eile hommikul toimunud istungil teha kõigile Võrumaa omavalitsustele ettepaneku alustada läbirääkimisi ühise omavalitsuse moodustamiseks.

Päevakorras olnud eelnõu kohaselt kavatses Mõniste esmalt teha ühinemisettepaneku kõigile Võrumaa valdadele, jättes kõrvale Võru linna, ent arutelu käigus otsustati ümber ning läbirääkimiste laua taha kutsutakse ka Võru linn.

Võru linn jäeti volikogu esimehe Tõnu Lindebergi sõnul eelnõust välja eelkõige põhjusel, et Võrust pole kujunenud selget maakonna liidrit, kes sooviks ka valdadega arvestada. Samuti kardetakse, et linna poliitilised intriigid jätkuvad ka tulevases volikogus.

„Meie elu läheb keerulisemaks,” sõnas Lindeberg. „Asjaajamised lähevad keerulisemaks – suur vald on ikka suur vald. Aga kui tekivad veel poliitilised tõmblemised vahele, siis on see veel keerulisem.”

Volikogu liige Meelis Mõttus soovitas aga Võru linn läbirääkimistele kutsuda. „Ma ei kujuta küll hästi ette kahte omavalitsust,” sõnas ta. „Üks omavalitsus on Võru linn ja teine omavalitsus on selline, kus tõmbekeskuseks on Võru linn.”

❯ Võrumaa elanike arv seisuga 1. jaanuar 2016
Antsla vald 3398
Haanja vald 1107
Lasva vald 1710
Meremäe vald 1093
Misso vald 645
Mõniste vald 873
Rõuge vald 2213
Sõmerpalu vald 1799
Urvaste vald 1292
Varstu vald 1075
Vastseliina vald 2004
Võru vald 4800
Võru linn 12 628
Kokku 34 637
Allikas: VÕRU MAAVALITSUS

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD