Menu

.      

Täna jõuab Mõnistest toorpiim Maksimarketisse

Mareks Grandaus ja Meelis Mõttus seadmeid häälestamas. Piim villitakse Mõnistes varavara hommikul ja jõuab poeletile juba samal päeval. Foto: ANDREI JAVNAŠANTOORPIIM • Eile ja üleeile katsetati Mõnistes piimavillimise seadmeid. Täna peaks Mõniste keskuse robotfarmist Maksimarketisse müügile jõudma esimene kogus eesti punast tõugu lehmade 4,2–4,6protsendilist pastöriseerimata piima. Homme tööpäeva lõpus on Maksimarketi piimatoodete osakonnas kavas degusteerimine. Tasub kohale minna!

Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus tänab Võru Tarbijate Ühistut koostöö eest.

„Kohalik toit ja kohalikud kombed on asjad, mis inimesi siiakanti meelitavad,” räägib Meelis Mõttus. „Saksamaal on kombeks esimese asjana pakkuda piima, olgu siis tegu kõrgete ametnike või teelistega, piima sobib alati pakkuda.”

Meelis Mõttuse sõnul on kõige lihtsam alla anda, kari hävitada ja linna kolida. Piima müügiks ettevalmistamine oli pikk protsess. Küll ei sobinud üks, küll teine asi. Saksamaalt saabus piimapump, kuid komplektis olevad voolikud ei sobinud. Samas on piimapakkide dateerimiseks vajaliku kuupäevamasina esimene kuupäev 1. aprill, ja nii tulebki senikaua käsitsi tembeldada.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD