Menu

.      

Ants Väärsi teeb ülevaate pikast teekonnast uue invataksoni

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Ants Väärsi teeb ülevaate pikast teekonnast uue invataksoni

Põlvamaa mees Ants Väärsi, kes algatas mullu sügisel sõprade abiga kampaania eesmärgiga koguda raha uue invatakso ostuks, teeb taas väikese vahekokkuvõtte, andmaks headele inimestele ülevaate sellest, kaugele raha kogumisega ollakse jõutud. Küünlakuu 10. päeva seisuga oli OÜ Antsu Takso arvele, sularahaannetustest või läbi telefonioperaatorite laekunud 14 501,49 eurot. Summa on suur, kuid siiski vaid umbes kolmandik vajaminevast summast.

Ants Väärsi ütleb, et talle on omapoolse toetuse eraldanud neli Põlva- ja kolm Võrumaa vallavalitsust, viimati tegi seda 200 euroga Põlvamaa Kõlleste vald. Mõni vald aga on teada andnud, et kavatseb ise sellist väärt teenust pakkuma hakata. Haigete abistaja ise loodab ettevõtjate toele ning suuremat abi võiks tulla ka poliitikutelt ning omavalitsustelt — tegu pole ju tulutoova projektiga, sest kaks rasket haigust seljatanud Ants ise ei teeni haigete veo pealt midagi. Võitjateks ja kasusaajateks on haiged, keda mees arstide juurde ja tagasi veab.

Eakas Põlva memm Ilme Noorväli ütleb, et tal on mitmeid hädasid, ta on Antsuga väga palju sõitnud ja ei kujutakski ette olukorda, kui sellist teenust poleks. Viimati käis ta invataksoga Tartus peauuringutes ja Ants korraldas eelnevalt talle saatekirja neuroloogi juurde. "Mul on tasakaal kehv, Ants tuleb ja toetab mind igal pool, kuhu minna on vaja," räägib naine tänutundega.

Sel nädalal tuleb Antsul endalgi arsti juures käia, et saada selgust tagasitõrjutud vähihaiguse hetkeseisust. Mis aga puutub uude invataksosse, siis selle soetamine aitab raskelt haigeid ja puudega inimesi paremini vedada, sest selles on sees ka vastav varustus. Antsu praegused autod on vanad ja väsinud ning nõuavad üha enam kallist remonti, mis panigi inimeste abistaja uuele autole mõtlema.

Kampaania "Aitame Antsul aidata" tingis vajadus uue kaasaegse invabussi järele, millega oleks võimalus transportida ratastoolis inimest, lamavat haiget kanderaamis, liikumispuudega inimest ja saatjat. Ise raskeid haigusi üle elanud Ants Väärsi poolt on tegu abistamise, mitte äriga, sest ta ei teeni ei tulu ega palkagi. Võimaluseks teda selles tegevuses toetada on annetamine avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677 annetad kümme eurot, OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD