Menu

.      

18 ja pool tundi arutelusid Võru linnavolikogu laua taga

Hetk viimaselt Võru linnavolikogu istungilt. 	  Foto: KADI ANNOMVOLIKOGU ARVUDES • Võru linnavolikogu kui omavalitsusüksuse esinduskogu valimisel on saanud sõna sekka öelda kõik hääleõiguslikud elanikud. Kui tihti aga tunneme huvi selle vastu, kas ja kuidas valitud oma ülesannetesse suhtuvad?

Ajavahemikul 1. novembrist 2013 kuni 10. veebruarini 2016 on toimunud 28 Võru linnavolikogu istungit. Istungid on kokku kestnud umbes 18 ja pool tundi, mille jooksul on läbi arutatud ja lahendatud palju teemasid.

Võru linnavolikogusse kuulub 21 liiget, kellest igaüks on vähem või rohkem istungitest osa võtnud. Siiski on linnavolikogu koosseisu kuuludes kohustus istungitest aktiivselt osa võtta. Võru linna põhimääruse § 21 lg 2 p 6 alusel peatuvad liikme volitused, kui ta on puudunud istungilt kolme järjestikuse kuu jooksul, arvestamata kuid, millal linnavolikogu istungeid ei toimunud. 1. novembrist 2013 kuni selle aasta 10. veebruarini ei ole mitte ükski Võru linnavolikogu liige istungitelt puudunud rohkem kui kolmel järjestikusel korral.

Kõigi 21 Võru linnavolikogu liikme toimunud istungite arv, osalemine ning osalemine protsentides. Tabel: KADI ANNOMKõikidest 28 istungist on osa võtnud Helga Ilves, Tõnu Jõgi, Ene Liivamägi, Jüri Miks, Toomas Paur ja Silja Suija.

Oma kohusetäitmise perioodil on kõikidest istungitest sada protsenti osa võtnud Inge Järvpõld, Anti Paap, Iiris Tagen ja Andres Visnapuu.

Kõigist 28 istungist on ainukesena alla pooltel osalenud Hasso Ploomipuu, kõigest 13 istungil, mis teeb 46,43 protsenti. Hasso Ploomipuule järgneb endine Võru linnapea Jüri Kaver, kelle osavõtt on olnud 57,14 protsenti ning Taago Taaber 67,86 protsendi osalusega.

Oma kohusetäitmise ajal on kasinat osavõttu näidanud Olev Lüütsepp, kes on osalenud 16 istungist üheksal ja Erki Saarman, kes on osalenud 13 toimunud istungist seitsmel. Tublideks Võru linnavolikogu istungitel osalejateks võib veel lugeda Eliise Abeli, Sairos Hõraku, Halliki Karba, Kersti Kõosaare, Tarmo Piirmanni ja Marko Tiisleri, kes kõik on 28 istungist osalenud rohkem kui 70 protsenti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD