Menu

.      

Võrulane, kolonelleitnant Kalmer Kruus saab täna presidendilt Kotkaristi IV klassi teenetemärgi

Pilditegemiseks kohta valides avastame end paigas, kus seinal kuulsad pataljoniülema kella tulistamise näidistahvlid. Selgub, et Kalmer Kruus on koos teise võrulase Anri Saduroga kellale saja meetri pealt pihta saanud koguni kahel korral. Esimesel korral oli Kalmer Kruus kompanii ülem (1997) ja teisel korral staabiülem (2010). Pataljoniülema kella tulistamise võistlusi peetakse alates 1994. aastast.  Foto: ANDREI JAVNAŠANRIIGI SÜNNIPÄEV • Täna keskpäeval saab ainukese võrulasena tänavu president Toomas Hendrik Ilveselt Kotkaristi IV klassi teenetemärgi 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni ülem, kolonelleitnant Kalmer Kruus.

Pärnus sündinud, Lihula lähistel Kirblas üles kasvanud Kalmer Kruus sattus Võrru 1995. aastal pärast ohvitseride kursuse lõpetamist Tallinnas.

„Esimesed kaks aastat oli nii minu teenistuse kui ka elamise kohaks omaaegne vana Taara kasarmu, kuid siis kohtasin kena võrulannat ja kolisin linna elama,” meenutab kolonelleitnant Kalmer Kruus aega rohkem kui veerand sajandit tagasi, lisades: „Olen võrulane!”

Teist oleks võinud saada talunik või tehnikainimene?

„Tehnikahuvi tekkis maal üles kasvades ja nii läksin õppima tehnikuks-mehaanikuks Tihemetsa, huvi tehnika vastu pole kuhugi kadunud, sest hoian praegugi sõidukorras IŽ-49, millega jõudumööda tsikliüritustel osalen,” avab Kalmer Kruus huvitava tahu oma elust. „Samuti on tagalapataljon tihedalt seotud ja tihti sõltuv tehnikast ning pataljoni üheks funktsiooniks on brigaadi tehnika  ja relvastuse remont ja hooldus.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD