Menu

.      

Varstulased saavad aprillis uue perearsti

Varstulane Uuno Kolts ütles juba esimesel kohtumisel Võrumaa Teatajaga, et tema asjaajamist pooleli ei jäta. Ei jätnudki.    Foto: VÕRUMAA  TEATAJA

TERVIS • Aprillikuus hakkab ühel päeval nädalas varstulasi vastu võtma Sõmerpalu valla perearst Anne Ojakäär (54), kes töötab Osulas alates 1990. aastast. Seoses sellega saab Anne Ojakääru nimistu piirsuuruseks 1200–2000 inimest.

Terviseamet tegi mullu enne jõule varstulastele ootamatult teatavaks, et aastavahetusel Varstu perearstikeskus suletakse. Võrumaa Teataja kirjutas sellest 17. detsembril, mil varstulane Uuno Kolts oli juba asunud koguma allkirju, et perearstikeskust ei suletaks.

Eelmise aasta 29. detsembri Võrumaa Teatajas kirjutasime, kuidas varstulased kogunesid muremõtetes perearstikeskuse ooteruumi. Kogutud oli juba üle 300 allkirja. Terviseamet ei hoolinud maainimeste saadetud kirjadest ega allkirjadest midagi. Pigem said pealinna helistajad ametnikelt kurjustadagi. Varstu inimesi panid imestama terviseameti vankumatus, jäikus ja külmus.

21. jaanuaril võtsid Võrumaa Teatajas sõna Kagu-Eestist valitud riigikogulased, kes muretsesid koos varstulastega perearstikeskuse sulgemise pärast.

7. märtsil pärisid 18 riigikogulast tervise- ja tööministrilt Jevgeni Ossinovskilt aru, miks suleti Varstu perearstikeskus.

Kolm kuud tegutsemist murdis terviseameti kõrkuse. Lahendus leiti. Varstus asub inimesi vastu võtma Sõmerpalu valla perearst Anne Ojakäär.

Millal on Anne Ojakääru esimene tööpäev Varstus?

„Ma ei ütle hetkel veel midagi, sest kõik ei ole Varstus veel nii-öelda töökorda seatud,” vastas Anne Ojakäär üleeile Võrumaa Teatajale, lisades, et ühe esimese asjana tuleb hakata laiali jooksnud nimistut korrastama.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD