Menu

.      

Võru 12 turvakaamerat võimaldavad suurendada nii autonumbrit kui ka inimest

Võru linnas paiknevate kaamerate piltide ülevaade Võru politseijaoskonnas Siina Ermeli kabinetis. Foto: KADI ANNOM

TURVATUNNE • Peale kaheteistkümne Võru linnas asuva kaamera saab Võru politseijaoskonnast jälgida Rõuges üles pandud viit kaamerasilma. Kaamerapilt jõuab jaoskonna väikesesse kabinetti, kus töötab Võru politseijaoskonna spetsialist Siina Ermel. Pingsalt ja üksisilmi kaamerapilti iga päev ei jälgita, kuid vajaduse korral otsitakse üles kindlate perioodide salvestised. Videosalvestistega kursis olemise kõrval täidab Siina Ermel jaoskonnas majajuhi ametit.

Kaamerapilt jõuab ka Tartu häirekeskusesse, kuhu on loodud tehniline võimekus kaamerapilt Võrust üle võtta. Veel on võimalik kaameraid juhtida politseiautost tahvelarvuti abil.

„Turvakaamerad edastavad pildi politseile ja nende asukohad on valitud analüüsipõhiselt, et ennetada avaliku korra rikkumisi, tagada liiklusohutus ning vajaduse korral sündmustesse sekkuda. Kaamerate asukohti on võimalik vajadust mööda muuta,” räägib Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk. Soekaruski sõnul on turvakaameraid veel mitmes vallakeskuses ning nende salvestusi on võimalik tagantjärele uurida.

„Tänavu oleme teinud ühes koostööpartneritega ettevalmistusi näiteks Misso, Vastseliina ja Meremäe vallast kaamerapildi politseimajja saamiseks,” täpsustab Soekarusk. „Heameel on tõdeda, et ohutus ja huvi videovalve arendamise osas on kohalikes omavalitsustes igati olemas,” lisab ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD