Menu

.      

Võru kino Kannel on pidevas arengus

Võru Kandle kinojuht Kris Kelp Sony digitaalset kinoprojektorit tutvustamas. Kelbi sõnul on projektorit võimalik täielikult ka arvuti või kas või nutitelefoni kaudu juhtida.   Foto: KADI ANNOM

EDUKAS KINO • Võru Kandle kinol on viimase paari aastaga ette näidata mitu arengut ja kordaminekut. Hiljuti liituti Europa Cinemas võrgustikuga. Europa Cinemas on kinosid ühendav võrgustik, kuhu kuulub 977 kino üle terve Euroopa. Kolmanda Eesti kinona liitus võrgustikuga Võru kino Kannel.

Europa Cinemas võrgustik loob võimalusi

Võru Kandle kinojuhi Kris Kelbi sõnul pakub Europa Cinemas kinodele tuge raha, oskusteabe ja koostöö kaudu. „Raha võimaldab toetuste abil näidata rohkem
Euroopa filme, teha neile paremat reklaami. Veel on eraldi toetused mõeldud kinoüritustele, mis on suunatud lastele ja noortele,” selgitab Kelp.

„Oskusteavet on võimalik saada kas otse võrgustiku kinode käest või Europa Cinemas korraldatavatelt seminaridelt. Eesmärk on anda kinodele värskeid ideid, aidata neil end nähtavamaks muuta ning vajaduse korral aidatakse korraldada spetsiifilisi üritusi,” lisab ta. Veel toob Kelp ühe plussina välja koostöö soodustamise võrgustiku liikmete vahel. Olgu selleks siis kohalike filmide vahendamine võrgustikku kuuluvate riikide kinode vahel, ühiste festivalide elluviimine või otseülekanded ühest kinost teise.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD