Menu

.      

13 aastat Inglismaal elanud võrulanna Aigi Young kolis perega Paganamaale

17. aprilli pärastlõunal Youngide talu aidatrepil. Aigi Youngi süles on kaheaastane Elinor. Paremal äsja kuueaastaseks saanud Carmen. 									                            Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN17. aprilli pärastlõunal Youngide talu aidatrepil. Aigi Youngi süles on kaheaastane Elinor. Paremal äsja kuueaastaseks saanud Carmen.  Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

MAALE ELAMA • Möödunud aasta suvel kolis oma perega kuraditosin aastat Inglismaal elanud Aigi Young (35) tagasi Eestisse. Täna on Aigi Young Tartus maaülikooli spordihoones messil „Maale elama”.

„Eestisse tulekuks valmistusime mitu aastat. Mõned aastad tagasi tegime korda Paganamaal Mügramäel Vana Loksi talu katused. Lõplik otsus Eestisse tagasi tulla ja jääda küpses kolmekümne päevaga. Peamiseks initsiaatoriks oli minu abikaasa Douglas Young (35),” rääkis Aigi Young möödunud pühapäeval Võrumaa Teatajale.

Puigal sündinud ja Viitinas koolis käinud Aigi Young meenutab, et oli 21aastane, kui maaülikoolis õppides tuli võimalus minna Inglismaale oafarmi hooajatööle. Kohtumine sealse farmitöötaja Douglas Youngiga viis kihluse ja abieluni. Nüüd on peres kaks last, Carmen Iris (6) ja Elinor Rose (2), ning abielus oldud aastaid juba 11.

„Elasime vahepeal kolm kuud abikaasa kodukohas Lõuna-Aafrikas, tema vanemate juures, ja peast käis läbi ka mõte sinna elama jääda. Sealne eluolu oli võõras nii mulle kui ka kaua aega Euroopas elanud abikaasale,” mõtiskleb Aigi Young.

Eestimaale tuleku tõukeks olid lapsed ja Inglismaa elukallidus, mis viis noore pere elu ristteele. Aigi Youngi sõnul maksis korter Lõuna-Inglismaal koos maksudega iga kuu umbes 2000 eurot ja ühe lapse lasteaiakoht 900 eurot kuus, see pani säästud sulama. Teisalt tundis ta, et lastele on väga vanavanemate lähedust vaja ja kord aastas külastus ei ole piisav.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD