Menu

.      

Linn koostab soojusmajanduse arengukava

Anti Allas linna soojusmajanduse arengukava arutelul. Foto: VÕRU LINNAVALITSUS

TOASOE • Neljapäeval toimus Võrumaa Toidukeskuse konverentsisaalis Võru ettevõtjate ja arendajatega avalik arutelu linna soojusmajanduse arengukava teemal. Võru linnavalitsus on tellinud arengukava koostamise aktsiaseltsilt ÅF-Consulting.

Linnapea Anti Allase sõnul on linna soov, et arengukava saaks võimalikult paljude osapoolte huve arvestav. Sealhulgas soojusmajanduse teemadel nagu kaugküttetrassid, gaasitrassid, kaugküttepiirkonna muutmise vajadus, energiaühistute loomise huvi, alternatiivsete energiaallikate kasutuselevõtu soov jm.

Arengukava käsitleb Allase sõnul olemasolevaid kaugküttepiirkondi, perspektiivseid võrgupiirkondi, uusi liitujaid ja alternatiivseid lahendusi.
Võru linna varustab soojusenergiaga AS Danpower Eesti. Linnas on kolm kaugküttevõrgu piirkonda: Kesklinna, Laane ja Võrukivi. Peamiselt hakkpuidust toodetud soojusenergiaga varustatakse umbes 200 objekti ning selleks on rajatud 24,8 kilomeetrit soojustrasse.

Laane, Võrukivi ja perspektiivsete piirkondade arengukavade koostamist kaasrahastab Euroopa Liidu Euroopa Ühtekuuluvusfond. Meetme „Efektiivne soojusenergia tootmine ja ülekanne” tegevuse „Soojusmajanduse arengukava koostamine” rakendusüksus on SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Aktsiaselts ÅF-Consulting kuulub Põhjamaade suurimale konsultatsioonifirmale Ångpanneföreningen. Grupil on enam kui 70 riigis üle 7000 töötaja. ÅF-Consulting tegeleb Eestis erapooletu energeetika- ja keskkonnaalase nõustamisega.

20 PÄEVA ENIMLOETUD