Menu

.      

Eile oli sügisel avatud Võru riigigümnaasiumis esimese õppeaasta esimene eksamikevad

Võru riigigümnaasiumis eile enne eksami algust. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

RIIGIEKSAMID • Eile avati eesti keele eksamiga riigieksamite periood. Võru gümnaasiumi perele on see esimese õppeaasta esimene eksamikevad. Eksamitele eelnes möödunud nädalal gümnaasiumis 12. klasside tutipäev ja viimase koolikella aktus.

Eestis on eksamile registreerunud 7234 eksaminandi. Eesti keele riigieksam on kaheosaline ning sellega mõõdetakse funktsionaalset lugemis- ja kirjutamisoskust.

Lugemisosas valib õpilane ühe alustekstide komplekti ja lahendab selle põhjal kaks kuni neli analüüsi- ja arutlemisoskust nõudvat ülesannet. Eksamiülesannete alustekstid esindavad ilukirjandust, publitsistikat ja populaarteadust. Kirjutamisosa koosneb alusteksti(de)st ja probleemipõhisest ülesandest. Eksaminandil tuleb kirjutada umbes 400sõnaline arutlev kirjand ning see pealkirjastada.

Homme on eesti keele eksam neile, kellele on eesti keel teine keel ning 3. mail inglise keele eksam. Võõrkeele riigieksameid asendavad prantsuse, saksa ja vene keele rahvusvahelised eksamid toimuvad aprillis ja mais. Riigieksamitele registreerus tänavu kokku 10 471 eksaminandi. Eksamiperiood lõppeb 19. mail matemaatika riigieksamiga.

Võru gümnaasiumi 12. klasside lõpuaktus algab 22. juuni keskpäeval koolimajas.

20 PÄEVA ENIMLOETUD