Menu

.      

Võrumaa aasta ema tiitel läks nelja lapse emale

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Foto: Margus Muts

PILDIGALERII Pühapäeval Võru Kandles toimunud emadepäeva kontsert-aktusel andis Võru maavanem Andres Kõiv üle aasta ema tiitli Mõniste vallas elavale nelja lapse emale Tiiu Mustale.

Perekond Must elab Mõniste vallas, Saru külas. Tiiu kandidatuuri esitanud Ene Lauba sõnul on Tiiu haruldane ema. Rinaldo, Kristjan, Mariliis ja Lisette on Tiiu lapsed, kelle hea käekäigu ja arengu nimel panustab pere igakülgselt. Töö, majapidamise ja igapäevaste askelduste kõrvalt sõidutab Tiiu lapsi mitmeid kordi nädalas Võrru spordi- ja peotantsutrenni. Tiiu on aktiivne lapsevanem ja osaleb vajadusel ka kooli tegevustes. Sageli paneb ta õla alla kooli ürituste või väljasõitude ettevalmistamisel. Tiiu lapsed õpivad hästi ja osalevad aktiivselt spordivõistlustel. Tiiu on ka hea abikaasa, tubli ja abivalmis tütar, töökas kolleeg ning hooliv sõber.

Tiiu töötab talus. Tema huvialadeks on kokandus, käsitöö, loomad ja loodus.

Võru Maavalitsus alustas Võrumaa aasta ema aunimetuse väljaandmist aastal 2002. Varasemalt on selle tiitli pälvinud Ulvi Toomik, Tiia Must, Ene Laube, Hille Saarepuu, Kaja Klooren, Mirjam Dremljuga, Ülle Mõttus, Reet Kangro, Laine Värnik, Klarika Hirv, Katrin Parv, Airi Grossberg, Anneli Hollas ja Inge Järvpõld.

Tänavu esitati Võrumaa aasta ema aunimetusele neli kandidaati - Helen Puusalu, Mariko Faster, Maia Parts ja Tiiu Must.

Võrumaa aasta ema tunnustamine toimus emadepäeval, 8. mail Võru Kandles. Kõigile Võrumaa emadele pühendatud kontsert-aktusel esinesid Võru naiskoor Kannel, Võru Kreutzwaldi Kooli mudilaskoor ja Lasva Meeskvartett.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD