Menu

.      

Elektrivarustus on taastatud enam kui 26 000 majapidamisel

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrus Jüri tänaval sai kannatada puu alla jäänud maja.FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Elektrilevi tööpiirkonnas oli pühapäeva hommikul kella 9 ajal ilma elektrita 5190 majapidamist – öö ja laupäeva jooksul taastati elektrivarustus aga 26 523 kliendil.

Kõige rohkem oli elektrita majapidamisi Võru-, Põlva-, Valga-, Tartu-, ja Pärnumaal. "Enamik ulatuslikke rikkeid loodame kõrvaldada ja suuremale osale klientidele vooluühenduse taastada tänase päeva jooksul," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru. "Mõistame, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust ja teeme parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua."

Üle Eesti kõrvaldab rikkeid kokku 59 Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonda. Kõik tormist põhjustatud rikked on kas juba kõrvaldatud või kõrvaldatakse pühapäeva jooksul kuues maakonnas. Saaremaal ja Hiiumaal on kõik teadaolevad rikked juba kõrvaldatud. Lähiajal kõrvaldatakse viimased rikked ka Harjumaal, Raplamaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal.

Elektrilevile teadaolevatest riketest saadab ettevõte ise klientidele SMS-teate. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole rikkega tegelemisest teavitavat sõnumit saanud. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates tuleb kohe helistada Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD