Menu

.      

Võru spordikooli kasvandik Robert Täht tegi Bulgaarias tähelennu maailmaliigasse!

  • Kirjutas Kalev Annom

Margit Täht (vasakult), Robert Täht, ees Tristan Täht, vanaema Vilve Alliksoo ja vanaisa Ain Alliksoo 13. juunil 2016. aastal Tristani sünnipäeval. Foto: ERAKOGUTIPPTASE ❯ Eesti meeste võrkpallikoondis alistas Varnas lõppenud Euroopa liiga finaalis Makedoonia 3:0 ja saab uuel hooajal mängida maailmaliigas. Turniiri parimaks mängijaks valiti võrulane Robert Täht, kes tõi finaalis 14 punkti. Üksmeelselt leiti, et Robert Täht on parim nurgaründaja.

Möödunud aasta 24. septembri Võrumaa Teatajas ütles Robert Täht, et tal pole olnud ühegi treeneriga lahkhelisid ja arvas, et see ongi peamine. Küllap ongi. Võrus treenis Robert Tähte Urmas Tali ja mõnda aega ka Aksel Saal. Urmas Tali julges päev enne finaalkohtumist ennustada, et eesmärgiks ei saa olla midagi muud kui esikoht ja pääs maailmaliigasse. „Oma tasemelt peaksime sinna kuuluma juba praegu,” hindas Urmas Tali olukorda.

Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu juhendamisel sai Robert Täht võimsa kogemustebaasi Poola kõrgliigas ning peatreener ei hoia kokku kiidusõnu, nimetades Robert Tähte tohutult andekaks ja eriliseks mängijaks, kellest annab maailma parima võrkpalluri lihvida.

Mida arvab Roberti ema Margit Täht?

Margit Täht: Võidumängu vaatasin väga erilise tundega. Emana tunnen suurt uhkust ja rõõmu poja võidukate mängude üle. Olen kindlasti üks tema suurimatest fännidest ja elan igale mängule kogu südamest kaasa. Tean, et tema tänased saavutused ei ole kergelt tulnud, kõik see on nõudnud suurt pühendumust, eneseületusi ja distsipliini. Mänge vaatasime koos pere ja sõpradega, kes on samuti tänu Robertile võrkpallipisikust nakatunud ning tähistasime seda samuti üheskoos.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD