Menu

.      

Kuperjanovi jalaväepataljoni ülemaks sai major Toomas Tõniste

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kuperjanovi jalaväepataljoni juhib uus ülem FOTO: Eesti Kaitsevägi

PILDIGALERII Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem on sellest nädalast major Toomas Tõniste, kes võttis reedel 2. jalaväebrigaadi Taara linnakus peetud tseremoonial kolonelleitnant Hando Tõeverelt üksuse juhtimise üle.

"Kuperjanovi pataljon on oma ajaloos ületanud Velikaja jõe idas ja võidelnud lõunas vabaks tee Riia linnani," ütles Tõniste kaitseväe peastaabi teatel.

"Olles tänapäeval kaitseväe suurim jalaväepataljon, seisavad haritud ja asjatundlikud ohvitserid ning allohvitserid hea selle eest, et siin välja õpetatud reservväelased ei ole vajadusel enda vaarisadest kehvemad. Juhtida kuperjanovlasi pataljoniülemana on suur au, vastutus ja väljakutse," sõnas Tõniste.

Tõniste teenib kaitseväes 1996. aastast. Ta on oma teenistuskäigu jooksul olnud Vahipataljonis nii rühma kui kompanii ülem, kaitseväe ühendatud õppeasutuses õppur ja lektor ning 1. jalaväebrigaadi staabiohvitser. Enne Kuperjanovi jalaväepataljoni ülemaks asumist teenis Tõniste Kuperjanovi pataljonis staabiülemana.

Tõniste lõpetas aastal 1998 Eesti riigikaitse akadeemia kaitsekolledži ning on seejärel ennast täiendanud erinevatel kursustel Eestis ja välisriikides. Nende hulgas lõpetas ta aastal 2006 Ühendkuningriigi maaväe nooremstaabiohvitseride kursuse Slovakkias, aastal 2015 maaväe vanemstaabiohvitseride kursuse Leedus ning sel aastal kõrgemad staabikursused Balti kaitsekolledžis.

Kolm aastat Kuperjanovi jalaväepataljoni ülemana teenistuses olnud Hando Tõevere ütles, et teenistusaastad Kuperjanovi jalaväepataljonis olid väljakutsete rohked, millest on edasisse teenistusse kaasa võtta hea meeskonnatöö kogemus.

"Kolm aastat Kuperjanovi jalaväepataljoni ülemana olid pingelised, kuid sellise meeskonnaga, nagu seda on kuperjanovlased, ei olnud ükski takistus ületamatu. Hindan kõrgelt isiklikku kogemust, mis on seotud reservüksuste vahetu väljaõppega, ligi tuhande alluva juhtimisega ning teenistuse üldise korraldamisega Taara linnakus - see on arendanud mind nii ohvitseri kui inimesena," ütles Tõevere.

Tõevere jätkab teenistust kaitseväe peastaabi operatiivosakonna operatiivjaoskonna ülemana, kus tema peamisteks ülesanneteks on kaitseväe sõjaliste operatsioonide planeerimine ja koordineerimine koostöös NATO ja välisriikide sõjaliste organisatsioonidega.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD